--°C Athens

Αντίστροφη μέτρηση για το μετρό στη Θεσσαλονίκη – Πότε ανοίγουν οι νέοι 5 σταθμοί μέχρι την Καλαμαριά

Αντίστροφη μέτρηση για το μετρό στη Θεσσαλονίκη – Πότε ανοίγουν οι νέοι 5 σταθμοί μέχρι την Καλαμαριά

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την έναρξη λειτουργίας της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, η οποία αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου.

Στους νέους σταθμούς πραγματοποιούνται πλέον οι τελευταίες εργασίες, καθώς όλα προετοιμάζονται για την υποδοχή χιλιάδων επιβατών. Με τη λειτουργία της επέκτασης, η μετακίνηση από το δυτικό άκρο του Δήμου Θεσσαλονίκης έως το ανατολικό τμήμα της Καλαμαριάς θα διαρκεί περίπου 25 λεπτά, μειώνοντας σημαντικά τον χρόνο των καθημερινών διαδρομών.

Οι παρεμβάσεις στους σταθμούς βρίσκονται πλέον στο τελικό τους στάδιο, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι προβλεπόμενοι έλεγχοι στα συστήματα και στους συρμούς. Όλα δείχνουν ότι απομένει πλέον ελάχιστος χρόνος μέχρι τα εγκαίνια και την παράδοση της επέκτασης στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Καλαμαριάς.

Οι απαιτούμενες πιστοποιήσεις για την ασφαλή λειτουργία του μετρό έχουν ήδη εξασφαλιστεί, με τις εργασίες που απομένουν να περιορίζονται στις τελευταίες τεχνικές και αισθητικές παρεμβάσεις.

Πέντε νέοι σταθμοί – Σε λιγότερο από 20 λεπτά στο κέντρο

Η επέκταση προς την Καλαμαριά περιλαμβάνει συνολικά πέντε νέους σταθμούς: Νομαρχία, Καλαμαριά, Αρετσού, Νέα Κρήνη και Μίκρα.

Η συνολική διαδρομή θα διαρκεί περίπου 24 έως 26 λεπτά. Παράλληλα, η μετάβαση από το κέντρο της Καλαμαριάς στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα απαιτεί λιγότερο από 20 λεπτά.

Σε σχέση με τη συχνότητα των δρομολογίων, στο τμήμα από την 25ης Μαρτίου έως τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό οι συρμοί θα περνούν περίπου ανά τρία λεπτά. Στο κομμάτι από τη Μίκρα έως τη Νομαρχία, η συχνότητα θα διαμορφώνεται περίπου στα 4,5 λεπτά.

Με την έναρξη λειτουργίας της νέας επέκτασης αναμένεται να αποκατασταθεί και το κανονικό ωράριο του Μετρό Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε τροποποιηθεί το προηγούμενο διάστημα εξαιτίας των εργασιών.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ενδεχόμενο 24ωρης λειτουργίας. Κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το μετρό θα λειτουργεί χωρίς διακοπή τις Παρασκευές και τα Σάββατα, ενώ δεν αποκλείεται το συγκεκριμένο μοντέλο να εφαρμοστεί στο μέλλον και σε μόνιμη βάση.

Τα επίσημα εγκαίνια της επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά είναι προγραμματισμένα για το πρωί της Πέμπτης 27 Αυγούστου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Διαβάστε Σχετικά