Ελλάδα

Βίντεο που κόβει την ανάσα με τη διάσωση τουρίστριας στη Ρόδο που φλέγεται

video

Βίντεο που κόβει την ανάσα με τη διάσωση τουρίστριας στη Ρόδο που φλέγεται

Συγκλονίζουν οι φωτογραφίες και τα βίντεο που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το εφιαλτικό σκηνικό εξαιτίας της φωτιάς στη Ρόδο. Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτη και σε ελέξιξη βρίσκονται απεγκλωβισμοί και απομακρύνσεις κατοίκων και τουριστών, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Ένα από τα πολλά δραματικά βίντεο δείχνουν τη διάσωση μιας τουρίστριας με τις βαλίτσες της από άντρες της Πυροσβεστικής στην περιοχή Κιοτάρι. «Σταμάτα να τους πάρουμε! Σταμάτα», ακούγεται να φωνάζει ένας άντρας.

«Μπες εδώ μέσα», της λέει στα αγγλικά, «άστα εδώ (εννοεί τις βαλίτσες), η ζωή σου κινδυνεύει».

ΡΟΔΟΣ (Κιοτάρι)

Posted by Forest Firefighters on Saturday, July 22, 2023

Φωνές, πανικός, ένα σκηνικό χάους, την ώρα που οι φλόγες πλησιάζουν απειλητικά…

Περισσότερα από 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν από το Κιοτάρι

Εν τω μεταξύ, στο κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος που συντονίζει τον απεγκλωβισμό εκατοντάδων ατόμων από περιοχές της Ρόδου όπου μαίνεται πυρκαγιά, βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Έως αυτή τη στιγμή έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1000 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο. Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο.

Στην επιχείρηση του λιμενικού σώματος συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού ένα ναυαγοσωστικό περισσότερα από 30 ιδιωτικά σκάφη πλοίο του πολεμικού ναυτικού και ελικόπτερο του λιμενικού σώματος.

To Top