Επίσκεψη στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο γιος του δημάρχου Χειμάρρας και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Φρέντι Μπελέρη, Πέτρος, με τη συνοδεία του πρώην υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος τους καλωσόρισε και ενδιαφέρθηκε να μάθει για την υγεία του Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή τους τελευταίους έντεκα μήνες. Ο Πέτρος Μπελέρης τόνισε ότι ο πατέρας του «άντλησε δύναμη από την υποστήριξη των τελευταίων ημερών, καθώς και από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο, ο οποίος τον επισκέφθηκε πριν από μερικούς μήνες, αλλά και από την επίσκεψη που είχαμε πραγματοποιήσει σε εσάς την προηγούμενη φορά. Με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να δικαιωθούμε».

«Η πατρίδα αγωνίζεται ευρύτερα, σας σκεφτόμαστε και προσευχόμαστε», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ ζήτησε να μεταφέρει στον πατέρα του τις ευχές του για δύναμη και «ο Θεός να βοηθήσει όλους».
Μετά τη συνάντηση, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος δήλωσε: «Είχα την ιδιαίτερη χαρά να δεχτώ τον κ. Μπελέρη και να συζητήσουμε για το θέμα που συζητείται σε όλο το μήκος της Ελλάδας τις ημέρες αυτές, για το θέμα του πατέρα του. Άκουσα με χαρά την επιλογή του να είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή. Δεν το βλέπω μέσα σε στενά εθνικά όρια, αλλά στο πνεύμα της δύναμης της ελευθερίας, που όλοι την επιθυμούμε και όλοι πρέπει να προσπαθούμε οπουδήποτε αυτή διεκδικείται».

Ο Μακαριώτατος επισήμανε, ακόμη, ότι αντάλλαξαν διάφορες απόψεις και ευχήθηκε ο Θεός να μας φωτίσει όλους, να φωτίσει και τους υπευθύνους, όπου βρίσκονται, σε όποιο σημείο της γης, ώστε η ελευθερία, που είναι ένα δώρο που έδωσε ο Θεός στον άνθρωπο, να είναι πάνω από όλα τα άλλα.
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Μπελέρης εξέφρασε τη συγκίνησή του για τη συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο και τον ευχαρίστησε για την υποδοχή, ενώ προσέθεσε ότι θα μεταφέρει στον πατέρα του την ευλογία του.

Στη συνάντηση παρέστη και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης.