Στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙZA, Βασίλη Κασσελάκη, με αφορμή όσα δήλωσε χθες το βράδυ για τις ψήφους των «Σπαρτιατών», απαντά με δήλωσή του ο εκπρόσωποςς Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός.

Στη δήλωσή του ο κ. Ρωμανός αναφέρει: «Χθες, ο Άρειος Πάγος αποφάσισε ότι οι Σπαρτιάτες δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές. Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κ. Στίγκας χαρακτηρίζει αξιοπρεπή τον κ. Κασσελάκη που δεν κατέθεσε υπόμνημα για την υπόθεση. Το ίδιο βράδυ, ο ξάδερφος του κ. Κασσελάκη και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ευπρόσδεκτες τις ψήφους των Σπαρτιατών. Και όλα αυτά, την ημέρα του ξυλοδαρμού στη Βουλή, με πρωταγωνιστή βουλευτή που ψηφίστηκε με τους Σπαρτιάτες.

Σε ένα κανονικό κόμμα, ο κ. Κασσελάκης θα είχε ήδη διαγραφεί. Αλλά ένα κανονικό κόμμα θα κατέθετε και υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε το γελοίο θέατρο που είδαμε προχθές.
Επίσης, ένα κανονικό κόμμα δεν θα συνέπλεε με τη Χρυσή Αυγή διαχρονικά σε μια σειρά υποθέσεων, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έβρισκε αίθουσα για να δικαστούν. Δεν θα ψήφιζε νόμους μαζί τους, με τον τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση να λέει ότι «δεν υπάρχουν μη ευπρόσδεκτες ψήφοι». Δεν θα συνδιαδήλωναν στις εποχές της πάνω και της κάτω πλατείας, όταν μαζί έριξαν την Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι όσο κι αν αλλάζει η βιτρίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει!».

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες στον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των Σπαρτιατών

«Κ. Κασσελάκη, εσείς τι πιστεύετε; Είναι ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των Σπαρτιατών να κατευθυνθούν στον ΣΥΡΙΖΑ;», ρωτήθηκε χθες το βράδυ σε εκπομπή του Kontra Channel ο ξάδερφος του Στέφανου Κασσελάκη, Βασίλης, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων προσπαθούν να τις απαγορεύσουν. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μια έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», ήταν η αρχική του απάντηση.

«Από εκεί και πέρα, η ΝΔ με τρεις αποτυχημένες απόπειρες νομοθέτησης έκανε τελικά και απαγορευτήκανε από τον Άρειο Πάγο και έχουμε και εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη», συμπλήρωσε.

«Τώρα, τα παιχνίδια ευθυνών ποιος έστειλε, ποιος δεν έστειλε (υπόμνημα) πιστεύω ότι είναι μη παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο», είπε επίσης ο Βασίλης Κασσελάκης.

Η δήλωση του Βασίλη Κασσελάκη στο 27:21: