Κόσμος

Σχεδόν 800 άτομα αναζητούν το εξαφανισμένο 2χρονο αγοράκι στη Γαλλία – «Παίζουν» από μεγάφωνα τη φων…

eksafanish

Σχεδόν 800 άτομα αναζητούν το εξαφανισμένο 2χρονο αγοράκι στη Γαλλία – «Παίζουν» από μεγάφωνα τη φωνή της μητέρας του

Άκαρπες είναι μέχρι στιγμής οι έρευνες για την εύρεση του εξαφανισμένου 2χρονου Émile στη Νότια Γαλλία, ενώ οι αρχές δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο το οποίο θα μπορούσε να φωτίσει την υπόθεση.

Μάλιστα, αναπαράγουν από μεγάφωνα τη φωνή της μητέρας του, μήπως υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, αναφέρει η New York Post. Μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί μια ακτίνα τριών μιλίων από το σημείο της εξαφάνισης.

«Δεν έχουμε καμία ιδέα, καμία πληροφορία, κανένα στοιχείο που μπορεί να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε αυτή την εξαφάνιση. Είμαστε στο ίδιο σημείο όπως χθες την ίδια ώρα», είπε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Έτσι, η έλλειψη αποτελεσμάτων έχει προκαλέσει απαισιοδοξία, δήλωσε εκπρόσωπος στο Le Point. «Φυσικά, έχουμε ακόμα ελπίδες να τον βρούμε ζωντανό, αλλά αλλού. Αν ήταν νεκρός στην περιοχή, θα τον μύριζαν τα σκυλιά. Αν ήταν ζωντανός και κρυμμένος, θα τον βρίσκαμε επίσης με τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν», είπε στη συνέχεια.

«The Gregory Affair»

Η εξαφάνιση του 2χρονου Émile έχει ξυπνήσει μνήμες από την τραγική υπόθεση του Γκρέγκορι Βιλεμάν, που είναι γνωστή στη Γαλλία ως «The Gregory Affair» ή «l’Affaire Grégory».

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, πρόκειται για ένα 4χρονο αγόρι που απήγαγαν από το σπίτι των γονιών του στις 16 Οκτωβρίου του 1984 και λίγες ώρες μετά βρέθηκε δολοφονημένο στον ποταμό Vologne.

Στα χρόνια που προηγήθηκαν της δολοφονίας του, οι γονείς του είχαν λάβει απειλητικές κλήσεις και γράμματα από έναν ανώνυμο αποστολέα. Μάλιστα, λίγες μέρες αφότου βρέθηκε το σώμα του αγοριού, έλαβαν ένα άλλο σημείωμα που αναλάμβανε την ευθύνη για το έγκλημα.

Η έρευνα που ακολούθησε ήταν θέμα συζήτησης για χρόνια και οδήγησε σε πέντε ξεχωριστές συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένης αυτής της μητέρας του Κριστίν το 1985.

Τόσο ο πατέρας της Κριστίν όσο και ο πατέρας του Γκρέγκορι, Ζαν-Μαρί, αποζημιώθηκαν για δικαστική αδικία πριν από τη σύλληψη τριών νέων υπόπτων, της θείας, της προγιαγίας και του θείου του παιδιού, τον Ιούνιο του 2017. Επίσης, ο Ζαν-Μισέλ Λαμπέρ ο δικαστής που ήταν υπεύθυνος για την αρχική έρευνα για τον θάνατο του αυτοκτόνησε ένα μήνα αργότερα.

To Top