Κόσμος

Ρωσικά ΜΜΕ: Παραιτούνται Σοϊγκού και Γερασίμοφ μετά τη συμφωνία Πριγκόζιν – Μόσχας

Clipboard01 113

Ρωσικά ΜΜΕ: Παραιτούνται Σοϊγκού και Γερασίμοφ μετά τη συμφωνία Πριγκόζιν – Μόσχας

Ο διαμεσολαβητικός ρόλος που ανέλαβε ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο φαίνεται ότι πέτυχε καθώς ο ηγέτης της Βάγκνερ Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχθηκε την πρότασή του και έτσι σταμάτησε η επέλαση της παραστρατιωτικής οργάνωσης προς τη Μόσχα.

Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ ο Πριγκόζιν δέχθηκε να κάνει πίσω με όρο να «ξηλωθούν» από τις θέσεις τους ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Άμυνας Βαλερί Γερασίμοφ. Τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας μιλούν για την επικείμενη παραίτηση Σοϊγκού και Γερασίμοφ μετά την συμφωνία Πριγκόζιν – Μόσχας. 

Ακόμη στα ρωσικά ΜΜΕ επισημαίνεται ότι ο Αλεξέι Ντούμιν, κυβερνήτης της επαρχίας Τούλα έχοντας εξουσιοδοτηθεί από το Κρεμλίνο, πήρε μέρος στις διαπραγματεύσεις με τον ηγέτη της Wagner και τον αρχηγό της ομάδας. Το τελεσίγραφο που τους μετέφερε ήταν ότι έπρεπε να ξεχάσουν ότι μπορούν να κινηθούν προς τη Μόσχα και ως αντάλλαγμα θα υπάρξουν εγγυήσεις ασφαλείας της παραστρατιωτικής οργάνωσης καθώς και η υπόσχεση της επίλυσης της εκκρεμότητας με τον Σοϊγκού και τον Γερασίμοφ.  

 

To Top