Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε, αναφέρθηκε στο ταξίδι στην Άγκυρα και στη συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέροντας ότι σημειώθηκαν θετικά βήματα που θα έπρεπε να αποτελούν παράδειγμα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» αναφέροντας πως «το ταξίδι στην Άγκυρα και η συνάντηση με τον πρόεδρο Ερντογάν πέτυχαν τον στόχο τους. Έγιναν θετικά βήματα και στα τρία πεδία της διαδικασίας προσέγγισης. Αυτό νομίζω έγινε θετικά δεκτό και από την ελληνική κοινωνία, τις ημέρες που ακολούθησαν. Όμως, πριν πάω στα επιμέρους, επιτρέψτε μου να επισημάνω κάτι που θεωρώ σημαντικό».

«Αν σκεφτεί κανείς όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τον τελευταίο καιρό, αυτό που γίνεται ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία αποτελεί ένα θετικό παράδειγμα: δύο γειτονικές χώρες με σοβαρές διαφορές μεταξύ μας, ιστορικές και όχι μόνο, έχουμε καταφέρει ενώ διαφωνούμε, να συζητούμε. Και αντί να έχουμε διαρκώς το δάχτυλο στην σκανδάλη, να έχουμε το μυαλό μας τρόπους για να διαμορφώσουμε μία συνύπαρξη, ευνοϊκή και για τις δύο πλευρές. Είναι μία πραγματικότητα που πιστεύω θα ζήλευαν πολλοί λαοί στην Ευρώπη και στην περιοχή. Από την Ουκρανία και τα Βαλκάνια μέχρι, ασφαλώς, την Μέση Ανατολή», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, αναφορικά με την προεκλογική ομιλία του Αλβανού πρωθυπουργού στο Γαλάτσι, τονίζει ότι «η κυβέρνηση δεν είχε κανέναν λόγο να την απαγορεύσει. Πολύ απλά γιατί η Ελληνική Δημοκρατία δεν έχει κάτι να φοβηθεί από μια τέτοια εκδήλωση». Όσον αφορά την ενέργεια της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας, τονίζει ότι «δεν παραβίασε, μόνο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Αλλά και τον Καταστατικό Χάρτη της πατρίδας της» και προσθέτει πως «η ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων εξαρτάται από την ειλικρινή τήρηση των συμφωνηθέντων».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι «οι κάλπες της 9ης Ιουνίου είναι κρίσιμες για την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη. Το εκλογικό αποτέλεσμα θα κρίνει μεν την εθνική εκπροσώπηση στην Ευρωβουλή. Αλλά, αναμφίβολα, θα επηρεάσει και τους εσωτερικούς πολιτικούς συσχετισμούς». Ακόμη πως «η αποχή και η αδράνεια δεν είναι αντίπαλος μόνο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά της ίδιας της Δημοκρατίας».

Ακόμη, μεταξύ άλλων επισήμανε πως βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προώθηση μεταρρυθμίσεων που ισχυροποιούν τη χώρα και βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών καθώς και ότι «οι λαϊκιστές επιμένουν να δίνουν εύκολες απαντήσεις σε δύσκολα προβλήματα. Και οι «πατριώτες του καναπέ» συνεχίζουν να πωλούν αμφιλεγόμενα προϊόντα μαζικής κατανάλωση».