Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Eurοbank συνεχίζουν την υλοποίηση προγράμματος δράσεων  σε συνεργασία με τους Δήμους Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου προφέροντας στις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2023, είδη πρώτης ανάγκης που θα χρειαστούν για τις ανάγκες των νεογέννητων, τους πρώτους 12 μήνες της ζωής τους.

«Η Χώρα, πλην ελαχίστων περιοχών, φαίνεται να αντιμετωπίζει το φάσμα της πληθυσμιακής αποψίλωσής με ό,τι αυτή αναπόφευκτα συνεπάγεται σε επίπεδο εθνικό, κοινωνικό, πολιτισμικό, οικονομικό, εργασιακό, ασφαλιστικό τόσο  σε τοπική όσο και σε εθνική εμβέλεια. Μαζί με την Eurobank η ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗ’’ αναπτύσσει εδώ και χρόνια δράσεις για την αντιμετώπιση του δημογραφικού σε ακριτικές περιοχές του Αιγαίου και της Δυτικής Θράκης. Η συνεργασία Eurobank, ‘’ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ’’ είναι υποδειγματική. Μόνο μέσω συνεργειών μπορούμε να αντιπαλέψουμε τα προβλήματα του σήμερα και να διασφαλίσουμε ένα καλύτερο μέλλον στην πατρίδα μας, η οποία αντιμετωπίζει διάφορες προκλήσεις, μεταξύ των οποίων η σημαντικότερη είναι αυτή του δημογραφικού. Διότι Ελλάδα χωρίς Έλληνες θα πάψει να είναι Ελλάδα» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, επικεφαλής κλιμακίου, μοιράζοντας Βρεφικά Πακέτα» (Baby Kits), σε νέες  οικογένειες στην Μυτιλήνη και Δυτική Λέσβο.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Παναγιώτης  Χριστόφας ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, την «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και φυσικά τη διοίκηση της Eurobank για την προσφορά τους. «Αντιλαμβανόμαστε όλοι πόσο σημαντική είναι για τις νέες οικογένειες. «Ευχόμαστε σε όλους τους γονείς να χαίρονται τα νέα μέλη των οικογενειών τους και να τα καμαρώνουν καθώς μεγαλώνουν!»

Η διανομή των βρεφικών πακέτων σε νέες μητέρες, που είναι δικαιούχοι του προγράμματος «Αντιμετωπίζοντας την Υπογεννητικότητα, Υλική Υποστήριξη των Νεογέννητων – Βρεφικά Πακέτα (Baby Kits)» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στο παλαιό Δημαρχείο της πόλης.

Εκατοντάδες οικογένειες  από τον ακριτικό Έβρο μέχρι το ανατολικότερο άκρο της ελληνικής επικράτειας το Καστελλόριζο, λαμβάνουν κάθε 4 μήνες, από το έτος 2021 μέχρι σήμερα, ένα πλήρες πακέτο αγάπης, ενώ ταυτόχρονα λαμβάνουν κάθε στήριξη από ειδικούς επιστήμονες αλλά και τραπεζικές διευκολύνσεις καθώς και δωρεάν ασφάλεια υγείας παιδιού για 2 χρόνια.

Αναφορικά οι ακριτικές περιοχές, όπου νέοι γονείς, έλαβαν την υποστήριξη είναι: η Αλεξανδρούπολη, το Διδυμότειχο, η Κομοτηνή, η Κω, η Νίσυρος, η Κάσος,  οι Φούρνοι, οι Λειψοί, η Αστυπάλαια, ο Άγιος Ευστράτιος, η Σαμοθράκη, η Κάρπαθος,  τα Ψαρά, η Χάλκη, η Κάλυμνος, η Μυτιλήνη, η Καλλονή Λέσβου, η Σάμος, και οι Οινούσσες.