Τον γαλάζιο προεκλογικό χάρτη σημάδεψαν, τις περιφέρειες που θα αναλάβει κάθε υπουργός μοίρασαν, το μήνυμα της καμπάνιας της Νέας Δημοκρατίας συζήτησαν αλλά και το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούν το προσεχές διάστημα συναποφάσισαν χθες σε ευρεία σύσκεψη που έγινε υπό τον πρωθυπουργό με κυβερνητικά και ανώτατα κομματικά στελέχη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στο Μοσχάτο. Οι επαφές συνεχίστηκαν με βουλευτές της ΝΔ, είκοσι στον αριθμό, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συζήτησαν τα τοπικά προβλήματα και την ανάγκη για την ανάδειξη των κυβερνητικών λύσεων και αποφασίστηκε η κατά τόπους δραστηριοποίησή τους ενόψει των ευρωεκλογών.

Η γαλάζια στρατηγική περιλαμβάνει την ανάδειξη του έργου της κυβέρνησης και των διεθνών προκλήσεων που απαιτούν ικανούς διαχειριστές για να τις αντιμετωπίσουν στην Ευρώπη, γι΄αυτό και οι αναφορές στην αντιπολίτευση και τους πολιτικούς αντιπάλους θα είναι πολύ περιορισμένες. Σε πρώτο πλάνο η μάχη κατά της ακρίβειας, καθώς τα νοικοκυριά συνεχίζουν να την ιεραρχούν στην κορυφή των προβλημάτων που τους απασχολούν. Δεν είναι τυχαίο ότι από την λαχαναγορά του Ρέντη ο πρωθυπουργός επανέλαβε: «Ο αγώνας κατά της ακρίβειας έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής» καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν θα σταματήσει να ασχολείται με το θέμα των ανατιμήσεων μέχρι να υποχωρήσει η πληθωριστική κρίση. Μάλιστα ενόψει των εορτών του Πάσχα τόνισε: «Έχουμε για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται.

Σε αρκετά προϊόντα έχουμε πια και πτώσεις τιμών, που είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό και φυσικά να περάσουμε όλες και όλοι τις διακοπές του Πάσχα με χαμόγελο και απολαμβάνοντας όσο το δυνατόν καλύτερες τιμές για τα τυπικά πασχαλινά προϊόντα».

Φωτογραφία του Newsbeast από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη λαχαναγορά του Ρέντη

Στα εγκαίνια του Ε65 ο πρωθυπουργός

Σήμερα ο πρωθυπουργός αναμένεται στις 10:00 να κόψει την κορδέλα παραδίδοντας το τμήμα Λαμία-Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου της Κεντρικής Ελλάδας Ε65 που συνδέει τη Μακεδονία με τη Νότια Ελλάδα, διασχίζοντας τη Δυτική Θεσσαλία και τη φυσικά τη Φθιώτιδα. Η σχετική εκδήλωση των εγκαινίων θα γίνει στο 26ο χλμ του Ε65, κοντά στη δίδυμη σήραγγα μήκους 3χλμ, που “τρυπάει” το όρος Όθρυς.

Έτσι, με την παράδοση των δύο νέων τμημάτων του Ε65, σε κυκλοφορία τίθενται από σήμερα συνολικά 136χλμ. σύγχρονου, ασφαλούς αυτοκινητοδρόμου, από τον κόμβο Καρπενησίου έξω από τη Λαμία έως και τον Ανισόπεδο Κόμβο Καλαμπάκας, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο της διαδρομής από την πρωτεύουσα μέχρι και τα Μετέωρα.

Επόμενος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι το Μουζάκι Καρδίτσας όπου θα παρουσιάσει την πορεία της αποκατάστασης των ζημιών από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias». Στόχος να αναδειχθούν τα μεγάλα έργα υποδομής που είτε ολοκληρώθηκαν, είτε δρομολογούνται αλλά και να τονιστεί ότι η κυβέρνηση θωρακίζει τις περιοχές που επλήγησαν με έργα ύψους 1,4 δισ. ευρώ και συνεχίζει να στηρίζει στην πράξη τους πολίτες που υπέστησαν ζημιές. Μάλιστα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Ταχιάος προανήγγειλε ότι στη Θεσσαλία μέσα στο καλοκαίρι θα ανοίξουν πάρα πολλά εργοτάξια «για να μπορέσουμε να κάνουμε τις αποκατάσταση του Ντάνιελ, μεγάλα έργα, πολλές γέφυρες, πολλοί δρόμοι θα χρειαστούν παρέμβαση».