Σε πεδίο έντονης σφοδρής αντιπαράθεσης έχει μετατραπεί η σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, με τα δύο στρατόπεδα να βρίσκονται στα χαρακώματα για την επίσημη Κουμουνδούρου, με την πλευρά του Παύλου Πολάκη να επιμένει ότι η διαδικασία είναι νόμιμη και θα πραγματοποιηθεί κανονικά.
Η εσωκομματική αντιπολίτευση, υποστηρίζει ότι, σύμφωνα με το καταστατικό, η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση είναι απολύτως νόμιμη και εκτιμά ότι μπορεί να εξασφαλιστεί απαρτία, η οποία απαιτεί την παρουσία περίπου 130 μελών της Κεντρικής Επιτροπής.
Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η κούρσα διαδοχής μετά την παραίτηση του Σωκράτη Φάμελλου.
Τα δύο βασικά στρατόπεδα έχουν ήδη διαμορφωθεί, με τη μία πλευρά να εκφράζεται από τους Νίκο Παππά και Ρένα Δούρου και την άλλη από τον Παύλο Πολάκη.
Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή νέου επικεφαλής, καθώς εκκρεμούν κοινοβουλευτικές διαδικασίες.
















