Ελλάδα

«Ζωντανεύουν» πάλι τα σιντριβάνια της Αθήνας

«Ζωντανεύουν» πάλι τα σιντριβάνια της Αθήνας

Στην αναβάθμιση χαρακτηριστικών σιντριβανιών της πόλης προχώρησε ο Δήμος Αθηναίων και έτσι μετά από χρόνια αυτά άρχισαν να επαναλειτουργούν. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στα σιντριβάνια που βρίσκονται στην πλατεία Αθανασίου Διάκου στα Θυμαράκια, στον Άγιο Σώστη, στη Σπύρου Πάτση (παιδική χαρά Ρουφ) και στην πλατεία Φλέμινγκ.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών και όπου κρίθηκε απαραίτητο, έγινε αποξήλωση των κατεστραμμένων εγκαταστάσεων, πραγματοποιήθηκε ειδικός καθαρισμός, βαφή, στίλβωση, επισκευή μαρμάρινων επιφανειών, αντικατάσταση σωληνώσεων, καθώς και εγκατάσταση νέου υπερσύγχρονου εξοπλισμού, αντλιών, φωτισμού, καλωδιώσεων κ.λ.π.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες και σε κάποια ακόμη σιντριβάνια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες με σκοπό να παραδοθούν το συντομότερο δυνατό στους πολίτες. Όπως αναφέρει ο Δήμος Αθηναίων, την τελευταία τετραετία επισκευάστηκαν πλήρως και επαναλειτούργησαν 34 σιντριβάνια, τα οποία βρίσκονται στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης, ενώ το πρώτο βήμα είχε γίνει με την κατασκευή του σιντριβανιού στην πλατεία Ομονοίας.

«Τα σιντριβάνια της Αθήνας ήταν πάντα συνδεδεμένα με την ιστορία και τη ζωή της πόλης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια υλοποιήσαμε ένα μεγάλο πολύπλευρο έργο με στόχο την αναβίωσή τους, ώστε αυτά τα μοναδικά διακοσμητικά υδάτινα στοιχεία να γίνουν ξανά κομμάτι της καθημερινότητάς μας» τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και πρόσθεσε: «Γιατί η ζωή της πόλης μας περνά μέσα από τις 129 γειτονιές της».

To Top