Την πρόσφατη δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη ότι υπάρχουν πολιτικοί που «πάνε και φιλάνε χέρια το Πάσχα, το παίζουν ευσεβείς, και μετά πηγαίνουν στη Βουλή και συγκαλύπτουν εγκλήματα, με κορυφαίο το έγκλημα των Τεμπών», σχολίασε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως τόνισε, «θεωρώ τραγικό ένας νέος πολιτικός ο οποίος μάλιστα διατείνεται ότι θέλει να φέρει και το νέο στην πολιτική, να εργαλειοποιεί μέσα σε μια παράγραφο, το θρησκευτικό συναίσθημα, το μήνυμα των άγιων αυτών ημερών και τον τραγικό θάνατο των νέων παιδιών. Βλέπω ουσιαστικά έναν διαγκωνισμό με τον κύριο Βελόπουλο ο οποίος πριν από λίγες μέρες μας είχε σχεδόν έτσι απαγορεύσει να πηγαίνουμε στις εκκλησίες….».

Όπως είπε «το ζήτημα είναι ότι αυτή τη στιγμή ένας νέος πολιτικός ο οποίος ισχυρίζεται ότι μπορεί να φέρει το νέο, μπορεί να εργαλειοποιεί τόσο πολύ τον ανθρώπινο πόνο και την τραγική απώλεια και συγχρόνως διαιρεί την κοινωνία». Και πρόσθεσε: «Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει και το λιγότερο που χρειάζονται οι Έλληνες είναι μια διαίρεση ακόμα. Και ιδίως σε νέους ανθρώπους… Τι λέμε σε αυτούς τους ανθρώπους αυτή τη στιγμή; Ποιο είναι το συναίσθημα το οποίο καλλιεργείται; Μόνο μίσος. Είναι αυτό που χρειάζεται η νέα γενιά; Σίγουρα όχι. Δεν θα πρέπει να διαιρεί με τόσο τοξικό τρόπο. Όλο αυτό μας πάει πίσω, θυμίζοντας άλλες περιόδους που είχαμε τις πάνω και τις κάτω πλατείες, τα διχαστικά και τοξικά συνθήματα».