Βουτιά της θερμοκρασίας και βροχές περιμένουν οι μετεωρολόγοι τις επόμενες ημέρες, με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει σημαντικά μετά τα 32άρια. Για σταδιακή και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες, κάνει λόγο σε ανάρτησή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σημειώνοντας επίσης πως από την ερχόμενη Πέμπτη και μετά θα επανέλθουμε σε κανονικές τιμές για την εποχή, δηλαδή σε μέγιστες θερμοκρασίες περί τους 20°C

«Δεν θα μπορούσε να κρατήσει τόσο πολύ αυτός ο ιδιαίτερα ζεστός καιρός, όπου σήμερα (σ.σ. χθες) είχαμε 28 με 30°C ακόμη και στην Ορεστιάδα και τη Φλώρινα. H πτώση της θερμοκρασίας θα είναι της τάξεως των 10 περίπου βαθμών, ενώ σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδος ακόμη και περισσότερο», εξηγεί στην ανάρτησή του στο Χ ο κ. Κολυδάς.

Ως προς την τάση του καιρού οδεύοντας προς το Πάσχα, σημειώνει ότι θα έχουμε βροχές, κυρίως στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, από συστήματα που δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια.

Από την πλευρά του, ο Σάκης Αρναούτογλου γράφει στον λογαριασμό του στο Facebook: «Επιτέλους! Αξιόλογη η προοπτική βροχών σε μεγάλο τμήμα της χώρας και με τα σημερινά, βραδινά στοιχεία (Δευτέρα 15/4).

Φίλες φίλοι! Το ερχόμενο Παρασκευο- Σάββατο, το αφικνούμενο χαμηλό μπορεί να μην είναι μεν πολύ βαθύ αλλά με τη βοήθεια του αντικυκλώνα στη βορειοδυτική Ευρώπη θα πρέπει να δώσει αρκετό νερό σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας – δυστυχώς όχι παντού, βάζοντας όμως τέλος στην παρατεταμένη ανομβρία – ξηρασία σε μεγάλο τμήμα της χώρας!».

Παράλληλα, αναρτά έναν χάρτη κατανομής βροχής για την ερχόμενη Παρασκευή – Σάββατο, με τη σημείωσε: «Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!».

Επιτέλους! Αξιόλογη η προοπτική βροχών σε μεγάλο τμήμα της χώρας και με τα σημερινά, βραδινά στοιχεία (Δευτέρα…

Posted by Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou on Monday, April 15, 2024

Και ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας κάνει λόγο για εντυπωσιακή πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι της τάξης των 16 βαθμών! Επίσης την Τετάρτη (λασποβροχές) και το Σάββατο έρχονται οι πολυπόθητες βροχές κυρίως για τη δυτική Ελλάδα, τη βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

«Ακόμη αυξημένες θα είναι και οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα την Τρίτη και την Τετάρτη, ενώ πολύ ισχυροί θα πνέουν οι νοτιάδες την Τετάρτη στο Αιγαίο (7-8 μποφόρ)».

Ο ίδιος αναρτά και παραδείγματα πτώσης της θερμοκρασίας σε 5 πόλεις καθώς και ο χάρτης με τη μεταφορά της Σαχαριανής σκόνης.

Καλημέρα!Εντυπωσιακή θα είναι η πτώση του υδραργύρου τις επόμενες ημέρες.Μέχρι το Σάββατο και σταδιακά η πτώση θα είναι…

Posted by Γιώργος Τσατραφύλλιας on Sunday, April 14, 2024