Στη διάσωση ενός αλόγου, που ήταν εγκλωβισμένο επί δύο ημέρες στη σκεπή ενός σπιτιού στη Βραζιλία λόγω πλημμύρας, προχώρησαν εθελοντές και διασώστες.

Το άλογο, πάνω στην επικλινή στέγη ενός αγροτόσπιτου, εντοπίστηκε την Τετάρτη από το ελικόπτερο ενός τηλεοπτικού δικτύου στα περίχωρα του Κανόας, μιας πόλης στα βόρεια του Πόρτο Αλέγκρε, της πρωτεύουσας της Πολιτείας Ρίο Γκράντε ντο Σουλ. Ο δήμαρχος του Κανόας, Ζόρζε ντα Σίλβα, έκανε έκκληση στις Αρχές να σώσουν το ζώο, για να μην πέσει από τη στέγη.

Εθελοντές, που συγκεντρώθηκαν για να το βοηθήσουν, είπαν ότι το άλογο περιπλανιόταν επί τέσσερις ημέρες στις πλημμυρισμένες περιοχές. Με τη βοήθεια κτηνιάτρων του στρατού, οι διασώστες κατάφεραν να το απομακρύνουν και να το επιβιβάσουν σε ένα φουσκωτό, για να το μεταφέρουν σε ασφαλές σημείο.

Από τις πρωτοφανείς πλημμύρες, που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, έχουν χάσει τη ζωή τους 107 άνθρωποι και άλλοι 136 αγνοούνται σε πόλεις όπου οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια. Άλλοι 164.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι οι βροχές θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ