Πάνω από τα εδάφη του Ισραήλ, τόσο στο βόρειο όσο και στο νότιο τμήμα του έφτασαν λίγο πριν από τις 02:00 (ώρα Κύπρου και Ισραήλ) τα ιρανικά drones που εξαπέλυσε κατά εκατοντάδες η Τεχεράνη.

Δείτε βίντεο

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν στο Ισραήλ

Οι αμερικανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ, σύμφωνα με τρεις αμερικανούς αξιωματούχους που δεν αποκάλυψαν τον αριθμό των drones ή τις τοποθεσίες όπου καταρρίφθηκαν.

Νωρίτερα το ισραηλινό δίκτυο CH 12 TV μετέδωσε ότι βρετανικά πολεμικά αεροσκάφη κατέρριψαν ιρανικά drones επάνω από περιοχές της μεθορίου Ιράκ-Συρίας.

Ισραηλινός αξιωματούχος: ΗΠΑ και Βρετανία κατέρριψαν πάνω από 100 drones

Ισραηλινός αξιωματούχος της άμυνας δηλώνει στο Army Radio ότι περισσότερα από 100 ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έχουν ήδη αναχαιτιστεί εκτός του ισραηλινού εναέριου χώρου, από τα εκατοντάδες που έχουν εκτοξευθεί στο Ισραήλ.

Η έκθεση αναφέρει ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Νωρίτερα, οι IDF δήλωσαν ότι είχαν εντοπίσει περισσότερα από 100 drones που κατευθύνονταν προς το Ισραήλ.

Μαχητικά της Ιορδανίας αναχαίτισαν δεκάδες ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Την ίδια ώρα μαχητικά αεροσκάφη της Ιορδανίας κατέρριψαν δεκάδες ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σύμφωνα με το Reuters. Σύμφωνα με τις αναφορές τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν ενώ πετούσαν πάνω από τη βόρεια και κεντρική Ιορδανία.