Πολιτική

Τσίπρας: Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ήδη από φέτος με προοδευτική κυβέρνηση

tsipras4 4

Τσίπρας: Κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής ήδη από φέτος με προοδευτική κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε ένα Q&A στα social media και απάντησε σε ερωτήσεις που δέχτηκε από νέους ανθρώπους, καθώς πλησιάζουν οι εκλογές και φέτος θα ψηφίσουν για πρώτη φορά όσοι είναι 17 ετών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε για ακόμα μία φορά τον πρωθυπουργό και την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως ότι με το μέτρο της ελάχιστης βάσης εισαγωγής «κόβουν 20.000 παιδιά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση με στόχο να γίνουν πελατεία για τα ιδιωτικά κολλέγια».

«Το θεωρούμε παράλογο, το θεωρούμε ανήθικο. Θέλω λοιπόν να δεσμευτώ ότι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής θα είναι μια από τις πρώτες πράξεις της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης και θα ισχύσει από τις εξετάσεις που θα δώσουν οι μαθητές και οι μαθήτριες αυτόν τον Ιούνη», είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, μεταξύ άλλων σε ερώτηση σχετικά με τη φοιτητική μέριμνα, ο κ.Τσίπρας άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση γιατί διόρισε ως υπεύθυνο των φοιτητικών εστιών έναν «πρώην πρόεδρο της νεολαίας κόμματος, ο οποίος άφησε τις περισσότερες εστίες στο έλεος τους», φέρνοντας ως παράδειγμα τις διαμαρτυρίες φοιτητών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου τον προπερασμένο χειμώνα ότι δεν είχαν θέρμανση σε συνθήκες «χιονιά, ούτε φύλαξη, με αποτέλεσμα να έχουν συμβεί δυσάρεστα γεγονότα».

Q&A

Q&A: Απαντώ στις ερωτήσεις σας.

Posted by Alexis Tsipras on Friday, April 28, 2023

To Top