Τον απόλυτο εφιάλτη έζησαν επιβάτες και πλήρωμα ενός Boeing 787 της Virgin Atlantic, αφού ράγισε το παρμπρίζ του πιλοτηρίου στα 40.000 πόδια, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο προορισμός της πτήσης.

Το παρμπρίζ του αεροσκάφους έσπασε στον αέρα, τρομοκρατώντας το πλήρωμα του πιλοτηρίου και αναγκάζοντας την πτήση της Virgin Atlantic για το Σαν Φρανσίσκο να κάνει μια περιπλάνηση.

Πρόκειται για το πιο πρόσφατο από μια σειρά τρομακτικών περιστατικών για την αεροδιαστημική εταιρεία.

Τρεις ώρες μετά την απογείωση της κατάμεστης εμπορικής πτήσης από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το Boeing 787-9 υπέστη «ζημία στο εξωτερικό στρώμα του παρμπρίζ του πιλοτηρίου», ανέφερε η εταιρεία, σημειώνοντας ότι η ρωγμή διείσδυσε στο γυαλί της πτήσης VS41, το οποίο «είναι κατασκευασμένο από πολλαπλά στρώματα».

Δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε τη ζημιά κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το αεροπλάνο βρισκόταν σε υψόμετρο 40.000 ποδιών, κάπου ανάμεσα στη Γροιλανδία και την Ισλανδία, όταν συνέβη το περιστατικό.

Σύμφωνα με την nypost η θερμοκρασία έξω ήταν στους -58 βαθμούς Κελσίου.

Οι πιλότοι προσπάθησαν να ηρεμήσουν τους επιβάτες οι οποίοι εξέφραζαν φόβους περί αποσυμπίεσης της καμπίνας.

«Το εξωτερικό στρώμα που ράγισε εν μέρει είναι ένα μη δομικό, ανθεκτικό στη φθορά στρώμα», είπε ένας εκπρόσωπος της Virgin.

Οι ταξιδιώτες έκαναν το ταξίδι 11 ωρών για το Σαν Φρανσίσκο την επόμενη μέρα.

Το ατυχές περιστατικό για την Boeing είναι το πιο πρόσφατο από μια σειρά αστοχιών.

Την Τετάρτη, ένα Boeing της Southwest Airlines κατά την προσγείωση στην Οκλαχόμα Σίτι, πέταξε σε ύψος χαμηλότερο των 500 ποδιών πάνω από μια κατοικημένη γειτονιά.

Ένα μήνα νωρίτερα, ένα άλλο αεροπλάνο της Southwest έκανε βουτιά στα 400 πόδια πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό ενώ ταξίδευε για την Χαβάη.

Μεταξύ πολλών περιστατικών τον Μάρτιο, ένα Boeing 737-800 έχασε έναν εξωτερικό πίνακα, καθώς πτήση της United Airlines πετούσε από το Σαν Φρανσίσκο στο Όρεγκον.