Κόσμος

Τραμπ: Να εξαιρεθεί από την υπόθεσή η δικαστής Τάνια Τσάτκαν

AP21139103607478

Τραμπ: Να εξαιρεθεί από την υπόθεσή η δικαστής Τάνια Τσάτκαν

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ζητήσει να εξαιρεθεί η δικαστής που πρόκειται να προεδρεύσει στη μελλοντική δίκη του στην Ουάσινγκτον για την απόπειρα ανατροπής του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών του 2020 και την υποκίνηση της επίθεσης στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου 2021.

«Δεν μπορώ με κανέναν τρόπο να επωφεληθώ από μια δίκαιη δίκη με τη δικαστή που διορίστηκε σε αυτή τη γελοία υπόθεση της ελευθερίας της έκφρασης και των δίκαιων εκλογών» έγραψε ο Τραμπ, με κεφαλαία γράμματα όπως το συνηθίζει, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Truth Social.

«Όλος ο κόσμος το ξέρει αυτό, όπως και η ίδια. Θα ζητήσουμε αμέσως να εξαιρεθεί αυτή η δικαστής, έχοντας πολύ σοβαρούς λόγους και επίσης (θα ζητηθεί) η αλλαγή της τοποθεσίας (της δίκης), εκτός της πρωτεύουσας» Ουάσινγκτον, πρόσθεσε.

Η δικαστής Τάνια Τσάτκαν θα προεδρεύσει στη δίκη του Τραμπ και είναι γνωστή επειδή καταδίκασε σε βαριές ποινές τους υποστηρικτές του πρώην προέδρου που συμμετείχαν στην επίθεση στο Καπιτώλιο.

Ο πρώην πρόεδρος δήλωσε αθώος στις 3 Αυγούστου και στις τέσσερις κατηγορίες που του αποδίδονται και στις 28 Αυγούστου θα μάθει πότε θα δικαστεί. Ο ειδικός εισαγγελέας Τζακ Σμιθ, που είχε αναλάβει την έρευνα της υπόθεσης, δήλωσε πρόσφατα ότι θέλει να διεξαχθεί η δίκη το συντομότερο δυνατόν.

Ο Τραμπ, το μεγάλο φαβορί για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κατηγορείται επίσης από την ομοσπονδιακή δικαιοσύνη για τα απόρρητα έγγραφα που πήρε μαζί του όταν αποχώρησε από τον Λευκό Οίκο. Στη Νέα Υόρκη είναι κατηγορούμενος για λογιστική απάτη, σε μια υπόθεση που σχετίζεται με την καταβολή χρημάτων για την εξαγορά της σιωπής της πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς. Οι δίκες αυτές πρόκειται να διεξαχθούν τον Μάρτιο και τον Μάιο του 2024, εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας.

To Top