Χειροπέδες σε έναν διακινητή μεταναστών πέρασαν χθες αστυνομικοί στην Αλεξανδρούπολη μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό των πέντε εκ των οκτώ ατόμων που προσπάθησαν να εισέρθουν στην χώρα παράνομα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, χθες, και ενώ το αυτοκίνητο κινούνταν στην Εθνική Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης, ο οδηγός/διακινητής δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, αλλά συνεχίζοντας την πορεία του και αναπτύσσοντας ταχύτητα, το όχημα εξετράπη της πορείας του και ανετράπη στο ύψος του οικισμού της ‘Ανθειας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των πέντε επιβαινόντων. Οι οκτώ μετανάστες διακομίσθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, με τους πέντε να παραμένουν νοσηλευόμενοι, χωρίς ωστόσο – όπως προκύπτει από τα στοιχεία του ρεπορτάζ – να φέρουν τραύματα απειλητικά για τη ζωή τους.

Σημειώνεται ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου επιχείρησε να διαφύγει πεζός χωρίς να τα καταφέρει, συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ