Κόσμος

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα που έπληξε το νότιο τμήμα της Βραζιλίας

plymmyres brazil

Τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα που έπληξε το νότιο τμήμα της Βραζιλίας

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 20 αγνοούνται λόγω του περάσματος κυκλώνα την Παρασκευή από την πολιτεία Ρίο Γκράντε ντο Σουλ, στη νότια Βραζιλία. Σε εξέλιξη είναι οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στις πλημμυρισμένες περιοχές, με τη συμμετοχή ελικοπτέρων. Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει για τον κίνδυνο κατολισθήσεων.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρά, μια πόλη περίπου 8.000 κατοίκων, την οποία επισκέφθηκε ο κυβερνήτης της πολιτείας Εδουάρδο Λέιτε. «Η κατάσταση στην Καρά μας ανησυχεί βαθύτατα. Είναι σημαντικό να μπορέσουμε οργανωμένα να χαρτογραφήσουμε γρήγορα τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο και να εντοπίσουμε όσους χρειάζονται άμεση βοήθεια», δήλωσε.

Πολλοί κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές έχουν αναζητήσει προσωρινά καταφύγιο σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

brazilia
Τουλάχιστον 11 νεκροί και 20 αγνοούμενοι από τον κυκλώνα που έπληξε το νότιο τμήμα της Βραζιλίας 3

Ο κυβερνήτης του Ρίο Γκράντε ντο Σουλ ανέφερε ότι το προηγούμενο 48ωρο διασώθηκαν περίπου 2.400 άνθρωποι. «Προτεραιότητά μας ήταν από την πρώτη στιγμή να προστατεύσουμε και να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Διασώζουμε κατοίκους που έχουν εγκλωβιστεί, εντοπίζουμε αγνοούμενους και παρέχουμε κάθε δυνατή υποστήριξη σε πληγείσες οικογένειες», είπε ο Εδουάρδο Λέιτε.

Σημαντικές καταστροφές έχουν προκληθεί επίσης σε κοινότητες της γειτονικής πολιτείας Σάντα Καταρίνα, όπου αρκετοί κάτοικοι υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

To Top