Το τελευταίο αντίο λένε σήμερα, Πέμπτη 9/5, στην Άννα Παναγιωτοπούλου, που έφυγε από τη ζωή το Μεγάλο Σάββατο, σε ηλικία 76 ετών μετά από μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ, οι συγγενείς, οι φίλοι, οι συνάδελφοί της αλλά και απλός κόσμος που την αγάπησε μέσα από τους ρόλους της.

Η κηδεία της θα τελεστεί στο νεκροταφείο Ζωγράφου, στις 10.30 και από τις 9:30 άρχισε να προσέρχεται κόσμος.

Ο θάνατος της Άννας Παναγιωτοπούλου, προκάλεσε πανελλήνια συγκίνηση καθώς υπήρξε μία ηθοποιός που αγαπήθηκε πολύ από το κοινό και πρόσφερε πολλά στην υποκριτική.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast

Το τελευταίο αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι την αποχαιρετούν στο νεκροταφείο Ζωγράφου 2
Το τελευταίο αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι την αποχαιρετούν στο νεκροταφείο Ζωγράφου 3
Ο πολύ καλός φίλος της ηθοποιού Σταμάτης Φασουλής
Ο Σταμάτης Φασουλής με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου
Ο Διονύσης Τσακνής
Η Κάτια Δανδουλάκη
Ο Παντελής Καναράκης
Η Τζόυς Ευείδη
Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος
Ο Ηλίας Μαροσούλης με τον Γιώργο Κιμούλη
Το τελευταίο αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι την αποχαιρετούν στο νεκροταφείο Ζωγράφου 4

Οι ρόλοι «σταθμοί» της καριέρας της και οι εξετάσεις στο Εθνικό, που έδωσε κρυφά από τους γονείς της

Η Άννα Παναγιωτοπούλου από τα παιδικά της χρόνια ήθελε να γίνει ηθοποιός, αλλά οι γονείς της δεν ήθελαν να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο. Έτσι την έστειλαν στην Ελβετία για σπουδές, γύρισε κρυφά και έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό. Εκεί πρωτοσυνάντησε και τον Σταμάτη Φασουλή, με τον οποίο ήταν στην ίδια τάξη.

Από κοινού με τον Σταμάτη Φασουλή υπήρξαν βασικά μέλη στο Ελεύθερο Θέατρο -σχεδόν από τις απαρχές του- και πρωταγωνίστησαν στην πρώτη του μεγάλη επιτυχία «Και συ χτενίζεσαι», που τους έκανε γνωστούς και αγαπητούς στο ευρύ κοινό. Ανέβαζαν παραστάσεις ποικίλου ρεπερτορίου, από Μπρεχτ μέχρι Χουρμούζη. Μόνιμη «στέγη» απέκτησαν όταν πήγαν στο Άλσος Παγκρατίου. Παράλληλα, μέχρι τότε, οι συμμετέχοντες στον θίασο ασχολούνταν και με άλλες δουλειές για βιοπορισμό.

Το 1980, το Ελεύθερο Θέατρο σταμάτησε και από την Άννα Παναγιωτοπούλου και τον Σταμάτη Φασουλή ιδρύθηκε η Ελεύθερη Σκηνή, που επρόκειτο ουσιαστικά για μια μετονομασία του Ελεύθερου Θεάτρου. Η Άννα Παναγιωτοπούλου συνέχισε με επιθεωρήσεις, στις οποίες έπαιζε, αλλά έγραφε και το σενάριο.

Ευρέως γνωστή έγινε μέσω της συμμετοχής της σε τηλεοπτικές σειρές, αρχικά στην κρατική και στη συνέχεια στην ιδιωτική τηλεόραση. Σταθμός της τηλεοπτικής της καριέρας (και προσωπικό της «φαβορί») θεωρείται η ενσάρκωση της «Μαντάμ Σουσού» στην ομότιτλη διασκευή του μυθιστορήματος του Δημήτρη Ψαθά τη σεζόν 1986-87 (μαζί με τους Θανάση Παπαγεωργίου, Άγγελο Αντωνόπουλο, Νατάσα Ασίκη κ.ά.).