Το Apple Vision Pro φαίνεται να μπορεί να συνεισφέρει στον τομέα της ιατρικής πέρα από εκείνον της διασκέδασης και συγκεκριμένα στον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιούνται τα χειρουργεία.

Σύμφωνα με το gizmodo.com, το γκάτζετ του τεχνολογικού κολοσσού αξιοποιήθηκε σε δύο επεμβάσεις που έγιναν στο νοσοκομείο Cromwell στο Λονδίνο.

Οι επεμβάσεις αφορούσαν εγχείρηση στη σπονδυλική στήλη και το Apple Vision Pro φόρεσε μια νοσοκόμα κατά την προετοιμασία και κατά τη διάρκεια των χειρουργείων.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό λογισμικό της εταιρείας eXeX που κατασκευάστηκε από κοινού με το νοσοκομείο, προκειμένου να επεξεργαστεί συγκεκριμένα δεδομένα.

Η συσκευή Apple Vision Pro:

«Η συνεργασία με το eXeX για τη χρήση του Apple Vision Pro έχει κάνει τεράστια διαφορά στον τρόπο που παρέχουμε φροντίδα στους ασθενείς μας. Είναι πραγματικό προνόμιο να είμαι η πρώτη ομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη που χρησιμοποιεί αυτό το λογισμικό στο πλαίσιο της χειρουργικής επέμβασης και ανυπομονώ να δω πώς προχωρά αυτή η τεχνολογία και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει στα νοσοκομεία», δήλωσε ο Syed Aftab, ένας από τους χειρουργούς Cromwell που χρησιμοποίησαν τη συσκευή.