Κόσμος

Την μέθυσαν, την βίασαν ομαδικά στο ξενοδοχείο και κάλεσαν και άλλους στο δωμάτιο να συμμετάσχουν σε…

μαγιόρκα

Την μέθυσαν, την βίασαν ομαδικά στο ξενοδοχείο και κάλεσαν και άλλους στο δωμάτιο να συμμετάσχουν σε «δωρεάν σεξ»

Τρεις άνδρες που κατηγορούνται ότι «πότισαν» με αλκοόλ νεαρή κοπέλα πριν τη βιάσουν ομαδικά σε ξενοδοχείο στο τουριστικό θέρετρο του Μαγκαλούφ στη Μαγιόρκα, φέρονται να κάλεσαν και αγνώστους στο δωμάτιό τους.

Συνολικά οκτώ άνδρες κατηγορούνται για τον βιασμό της 18χρονης γυναίκας, σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, η οποία δήλωσε ότι οι ύποπτοι δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον πριν από την επίθεση που έλαβε χώρα στις 14 Αυγούστου.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ένας από τους άνδρες που εμπλέκονται στον φερόμενο βιασμό γνώριζε το θύμα εξ όψεως και διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, μεταδίδει το ρεπορτάζ της Daily Mail.

Λέγεται ότι o συγκεκριμένος άνδρας συνεργάστηκε με δύο από τους άλλους υπόπτους, οι οποίοι είδαν τη γυναίκα μεθυσμένη σε ένα μπαρ τις πρώτες πρωινές ώρες και αποφάσισαν να την κεράσουν ακόμη περισσότερα ποτά με σκοπό να την ακινητοποιήσουν, όπως πιστεύουν οι ερευνητές.

Αυτοί οι τρεις φέρονται να ξεκίνησαν την κακοποίηση, πριν προσκαλέσουν αγνώστους στον διάδρομο να τους ακολουθήσουν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου τους για «δωρεάν σεξ», σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Η κοπέλα έφυγε από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου γύρω στις 5 το πρωί, λέγοντας στην αστυνομία ότι είχε ξυπνήσει περιτριγυρισμένη από νεαρούς που κρατούσαν κινητά τηλέφωνα.

8 ύποπτοι έχουν συλληφθεί για τον βιασμό στην Μαγιόρκα

Έξι ύποπτοι, πέντε Γάλλοι και ένας Ελβετός, βρίσκονται στη φυλακή της Πάλμα, ενώ δύο ακόμη ύποπτοι συνελήφθησαν στη Γαλλία την Κυριακή και αναμένουν την έκδοσή τους.

Ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Η Πολιτική Φρουρά έκλεισε την έρευνα που προκάλεσε ο φερόμενος ομαδικός βιασμός που έλαβε χώρα σε ξενοδοχείο στο Μαγκαλούφ τις πρώτες πρωινές ώρες της 14ης Αυγούστου».

Συνέχισε: «Οι αξιωματικοί διαπίστωσαν από νωρίς την πολυπλοκότητα της έρευνας, καθώς οι φερόμενοι ως δράστες δεν ανήκαν στην ίδια παρέα, αλλά, ενθαρρυμένοι από άλλους συμμετέχοντες, φέρονται να συμμετείχαν στην ομαδική ενέργεια σε σποραδικές πράξεις, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κανενός είδους σχέση μεταξύ τους», είπε.

Έκτοτε η αστυνομία έχει θέσει υπό κράτηση αρκετούς άνδρες, με την αστυνομία στη Γαλλία να προβαίνει στις τελευταίες συλλήψεις, αφού οι Ισπανοί αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι οι άνδρες είχαν πετάξει στη Γερμανία πριν περάσουν τα σύνορα καθ’ οδόν προς τη γαλλική πόλη του Στρασβούργου.

Οι δύο άνδρες που συνελήφθησαν την Κυριακή είναι αντιμέτωποι με έκδοση στη Μαγιόρκα, ενώ αξιωματικοί της Πολιτικής Φρουράς ανακοίνωσαν χθες ότι η έρευνά τους για την ταυτοποίηση των εμπλεκόμενων ανδρών έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Επιβεβαιώνοντας ότι οι πρώτοι έξι ύποπτοι είχαν συλληφθεί την ημέρα της φερόμενης σεξουαλικής επίθεσης και είχαν προφυλακιστεί, οι αρχές ανέφεραν σε ανακοίνωσή της: «Η έρευνα συνεχίστηκε για την ταυτοποίηση των δύο νεαρών ανδρών, των οποίων οι συλλήψεις εκκρεμούσαν».

Τη βρήκε στο λόμπι συντετριμμένη φρουρός ασφαλείας

«Μόλις ταυτοποιήθηκαν, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι είχαν πάρει πτήση για το Μπάντεν-Μπάντεν της Γερμανίας, ώστε να κατευθυνθούν προς τα σπίτια τους στην περιοχή του Στρασβούργου».

«Η Πολιτική Φρουρά ζήτησε τη συνδρομή των γαλλικών αρχών και εξέδωσε ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης», σημείωσαν στην ανακοίνωση.

Οι αξιωματικοί αρχικά εντόπισαν τρεις υπόπτους μέσω κλήσης του τηλεφώνου της κοπέλας, το οποίο, όπως υποστηρίχθηκε, είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Το BH Mallorca Resort, το ξενοδοχείο στο οποίο έλαβε χώρα η φερόμενη σεξουαλική επίθεση, δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία και προσέφερε την υποστήριξή στην άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ένας φρουρός ασφαλείας του ξενοδοχείου φέρεται να έσπευσε να σώσει την 18χρονη Βρετανίδα αφού τη βρήκε να κλαίει με λυγμούς στο πάτωμα στο λόμπι. Κάλεσε την αστυνομία αφού την βρήκε γύρω στις 5, υπενθυμίζοντας ότι μόλις είχε έρθει για την πρωινή του βάρδια και περιγράφοντας την αντίδραση της αστυνομίας ως πολύ γρήγορη και αποτελεσματική.

Οι ερευνητές έχουν ήδη εξετάσει εικόνες από κάμερες ασφαλείας που έχει παράσχει το ξενοδοχείο και έχουν πραγματοποιήσει επιθεώρηση του δωματίου όπου έλαβε χώρα ο φερόμενος ως ομαδικός βιασμός.

Οι άνδρες που κρατούνται και προφυλακίστηκαν δεν έχουν ακόμη κατηγορηθεί για κάποιο έγκλημα, όπως συνηθίζεται στην Ισπανία, όπου οι επίσημες κατηγορίες απαγγέλλονται μόνο λίγο πριν από τη δίκη.

To Top