Αφιέρωμα στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη φιλοξενεί το περιοδικό TIME, με τίτλο: «Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει η χώρα του να είναι το come back της δεκαετίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνεται στους ακολούθους του στο TikTok, σημειώνει το αφιέρωμα, εκπλήσσοντας τους πάντες καθώς τον θεωρούσαν έναν πολιτικό «με γραβάτα» όχι τόσο άνετο όσο τελικά είναι. «Μου άρεσε πολύ», παραδέχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, όπως αναφέρει το «ΤΙΜΕ» είχε περάσει τα τελευταία 20 χρόνια στην πολιτική προσπαθώντας να καλύψει το χάσμα μεταξύ αυτού που οι άνθρωποι πίστευαν γι’ αυτόν -ως κάποιον που «φοράει γραβάτα» και είναι «σωστός»- και της πιο ανάλαφρης πλευράς του. «Το TikTok το γεφύρωσε αυτό, εντελώς», σημειώνει.

«Αυτός δεν είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο Μητσοτάκης εκπλήσσει τους ανθρώπους», αναφέρει το TIME.

«Νομιμοποίησε τον γάμο ατόμων του ιδίου φύλου τον Φεβρουάριο – καθιστώντας την Ελλάδα την πρώτη ορθόδοξη χριστιανική χώρα, και πρακτικά τη μόνη χώρα στο ανατολικό μισό της Ευρώπης, που το έκανε. Έκανε αυτό το βήμα παρά την οργή της ισχυρής ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την έλλειψη υποστήριξης από το ένα τρίτο του δικού του κεντροδεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. «Ήταν θέμα αρχής, είχε έρθει η ώρα να κάνουμε το σωστό», λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

View this post on Instagram

A post shared by TIME (@time)

Είναι ένα όραμα, όπως φαίνεται να υποστηρίζει ο Μητσοτάκης, που τον διαφοροποιεί από τους παγκόσμιους ηγέτες τόσο της αριστεράς όσο και της δεξιάς. Ωστόσο, αντιμετωπίζει αντιξοότητες. Έχει δεχτεί πυρά για μια πρόσφατη σειρά τραγωδιών και παραλείψεων. Και ο κύριος στόχος του τώρα είναι να ευθυγραμμίσει το βιοτικό επίπεδο της Ελλάδας με την υπόλοιπη Ευρώπη. Για μια χώρα που είναι η δεύτερη φτωχότερη στην Ε.Ε., μετά τη μετακομμουνιστική Βουλγαρία, αυτό είναι μια δύσκολη αποστολή. «Πρέπει να καλύψουμε πολλά κενά», παραδέχεται.

Ο τρόπος με τον οποίο νομοθετεί σύμφωνα με το περιοδικό έχει αφήσει πολλούς με την αίσθηση ότι ο Μητσοτάκης είναι ένα διαφορετικό είδος συντηρητικού ηγέτη. Κοινωνικά φιλελεύθερος, υπέρ της ανάπτυξης αλλά δημοσιονομικά υπεύθυνος με σκληρή στάση απέναντι στη μετανάστευση, έντονα φιλοδυτικός και φιλονατοϊκός.

Ο Μητσοτάκης μπορεί να καυχηθεί ότι κέρδισε την επανεκλογή του με υψηλότερο ποσοστό ψήφων από την πρώτη φορά. «Αυτή φαίνεται να είναι μια φόρμουλα που λειτούργησε καλά για εμάς πολιτικά», λέει.