Πολιτική

Τι λέει το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο με τη Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα – «Με σόκα…

3883029 1

Τι λέει το μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για το επεισόδιο με τη Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα – «Με σόκαρε ο διχαστικός της λόγος»

«Έσπασε» τη σιωπή του το μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που είχε φραστικό επεισόδιο με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην Καλαμάτα, σχετικά με το πολύνεκρο ναυάγιο που έγινε ανοιχτά της Πύλου.

Με ανάρτηση που έκανε στο Facebook, ισχυρίστηκε ότι σοκαρίστηκε από τον «διχαστικό λόγο» της Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ δήλωσε ότι «στοχοποιήθηκε» για τα λεγόμενα του.

Επίσης, ανέφερε ότι τοποθετείται δημόσια, γιατί «πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια που, με μικρή ελπίζω επιτυχία, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ».

spourdalakis
Το μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει και στο πρόσφατο συνέδριο

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση που έκανε:

«Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσω και από εδώ για το “περιστατικό” με την ΠτΔ. Και το κάνω (όπως και τις όποιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παρεμβάσεις μου έχουν ζητηθεί) όχι επειδή θεωρώ το θέμα μείζον, αλλά επειδή πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια που, με μικρή ελπίζω επιτυχία, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν τα κυρίαρχα ΜΜΕ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν εκεί από το πρωί προκειμένου να παράσχει βοήθεια στους πρόσφυγες όπως και έκανε. Σε αυτήν την προσπάθεια βρέθηκα κι εγώ όπου σύντομα ενημερώθηκα μαζί με μία άλλη συντρόφισσα από τον υπεύθυνο του λιμενικού πως “δεν περιμένουμε άλλους ζωντανούς στο λιμάνι” και “θα έρθουν ψυγεία για μπουν τα πτώματα”, όπως και έγινε σχεδόν αμέσως. Λίγο μετά από αυτή την ενημέρωση κι ενώ παραμέναμε στο χώρο προκειμένου να μάθουμε τί θα συνέβαινε με τους επιζήσαντες που ενώ τους είχαν δωθεί και οι πρώτες βοήθειες και νερό/φαγητό, ήταν σε μια ακατάλληλη αποθήκη και δεν τους δινόταν η δυνατότητα να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους, εμφανίστηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο χώρο.

Δεν ξέρω πώς ένοιωσαν οι υπόλοιπες/οι αλλά σε κάποιες/ους από μας το να έρχεται υπό τέτοιες συνθήκες η πρόεδρος που φωτογραφήθηκε με το φράχτη του Έβρου, ξύπνησε μνήμες Τεμπών όπου η ίδια πετούσε λουλούδια μέσα στα καμμένα τρένα που περιείχαν ακόμα αποτεφρωμένα πτώματα, κάνοντας δηλαδή ένα άθλιο σόου, ντροπιαστικό για τον σημαντικότατο θεσμό της Προέδρου της Δημοκρατίας. Ίσως, γι’αυτό μια συντρόφισσα είπε στην ΠτΔ από μακριά πώς “δε γίνεται να είστε και με τους φράχτες και με τους πρόσφυγες κυρία πρόεδρε”. Εκείνη μας αγνόησε, μπήκε μέσα στο χώρο κι αφού παρέμεινε εκεί για λίγα μόλις λεπτά, ήρθε η ίδια με το επιθετικό ύφος που βλέπετε παρακάτω να μας βρει για να αντιπαρατεθεί μαζί μας. Τα υπόλοιπα τα έχετε δει στα βίντεο.

Το μόνο που θέλω να τονίσω σχετικά με αυτό είναι το πόσο με σόκαρε ο διχαστικός λόγος της, αναφέρθηκε στα “σύνορα της χώρας ΜΟΥ” (άλλη μία προσβολή της κυρίας Σακελλαροπούλου στο θεσμό που εκπροσωπεί), ο κυνισμός που ανάβλυζε από κάθε της φράση και κίνηση καθώς κουνούσε το δάχτυλο σε δύο ανθρώπους που παρά την έντασή τους της μιλούσαν στον πληθυντικό, αλλά κυρίως η έντονη έλλειψη ενσυναίσθησης για την κατάσταση. Ειλικρινά και παρ’ό,τι ούτε πριν το περιστατικό δεν την είχα σε εκτίμηση, σοκαρίστηκα από αυτό που είδα μπροστά μου. Περίμενα μια κυρία ενδεχόμενα “στον κόσμο της” σε βαθμό που ίσως δεν όφειλε, ή έστω ένα προσωπείο ανθρωπιάς έστω για τα μάτια του κόσμου. Αντίθετα αντίκρισα ένα κρύο, αυστηρό και κυνικό πρόσωπο της πρώτης πολίτη της χώρας που τη στιγμή που έχουμε το μεγαλύτερο ναυάγιο προσφύγων στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, ήρθε να κάνει σόου και να αναζητήσει πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Αυτά για να κλείσει το θέμα εδώ και να ασχοληθούμε με το μείζον: Πώς θα φύγουν αυτοί και οι πολιτικές τους που δολοφονούν, φτωχοποιούν, εξαθλιώνουν κάνουν τους ανθρώπους να μην μπορούν ούτε να σκεφτούν τη ζωή τους με ένα δράμι περισσότερη αξιοπρέπεια.

ΥΓ: Προσωπικά δε με συγκινούν συχνά οι δηλώσεις συμπαράστασης και αγάπης, συνήθως με κάνουν να νιώθω αμηχανία. Οφείλω να ομολογήσω όμως ότι η στήριξη από το ανθρώπους από την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ (ακόμα και από ανθρώπους που δεν έχω καλές σχέσεις ή βρισκόμαστε σε “διαφορετικά” ιδεολογικά ρεύματα), το σύνολο σχεδόν των οργανώσεων της εκτός ΣΥΡΙΖΑ αριστεράς, αλλά και συντηρητικούς φίλους/ες που όμως αντιλήφθηκαν το μέγεθος της υποκρισίας ήταν κάτι πέρα από συγκινητική. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη στήριξη αυτές τις δύσκολες για όλες/ους ώρες

ΥΓ2: Επειδή το σύστημα για άλλη μια φορά το σύστημα βρήκε αφορμή για να ξεσαλώσει ανθρωποφαγικά όπως κάνει πάντα θέλω να είστε ήσυχοι/ες. Οι απειλές (ακόμα και κατά τις ζωής μου ή της οικογένειάς μου), οι συκοφαντίες ότι δεν έχω δουλέψει ποτέ και τρώω λεφτά από το κόμμα, από ΜΚΟ ή δεν ξέρω κι εγώ που αλλού, αλλά και τα πιο αστεία του τύπου ψείρες στην αφάνα κλπ, δε με αγγίζουν καθόλου. Αντίθετα, με διασκεδάζουν, αφού νιώθω εντελώς ασφαλείς γύρω από τους καλύτερους/ες συντρόφους/ισσες της Νεολαία Συριζα Μεσσηνίας. Εντούτοις, επειδή δεν είμαστε μόνοι/ες και ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος στοχοποιημένος θα είμαι, δηλώνω ότι θα κινηθώ νομικά εναντίον κάθε απειλής/συκοφάντησης που θα με συμβουλέψουν οι σύντροφοι/ισσες νομικοί/ες ότι έχει νόημα. Κανείς/καμμία δε θα μένει χωρίς προστασία απέναντι στα τσιράκια της αδίστακτης, απάνθρωπης, επικίνδυνης εξουσίας».

Ήρθε λοιπόν η ώρα να μιλήσω και από εδώ για το “περιστατικό” με την ΠτΔ. Και το κάνω (όπως και τις όποιες ραδιοφωνικές…

Posted by Άρης Σπουρδαλάκης on Friday, June 16, 2023

Ο επίμαχος διάλογος

Υπενθυμίζεται, ότι τη μέρα που έγινε το πολύνεκρο ναυάγιο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το λιμάνι της Καλαμάτας, ώστε να ενημερωθεί προσωπικά για την κατάσταση.

Τότε, παρευρισκόμενοι την κατηγόρησαν ότι υποκρίνεται όταν συγκινείται για τους νεκρούς μετανάστες, τη στιγμή που υποστηρίζει την ύπαρξη του φράχτη στον Έβρο. Έτσι, ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με το μέλος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ο εξής:

Πολίτης: Είμαστε εδώ για τους πρόσφυγες που κάθε μέρα η κυβέρνηση της ΝΔ, υπό τη δική σας προεδρία, τους κάνει αυτά που τους κάνει, τους σκοτώνει στον φράχτη του Έβρου και ρίχνει τις βάρκες στο Αιγαίο

ΠτΔ: Σκεφτείτε, αυτά τα σαπιοκάραβα που φορτώνουν οι διακινητές και κάνουν το εμπόριο, πόσες ευθύνες ακόμη υπάρχουν. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα λέτε.

Πολίτης: Κι εσείς τι κάνατε γι’ αυτό;

ΠτΔ: Θα το λύσουμε εσείς κι εγώ, τώρα, εδώ;

Πολίτης: Εσείς ήρθατε εδώ

ΠτΔ: Ναι, γιατί όταν ακούω φωνή έχω μια προσέγγιση δημοκρατική. Δεν μου αρέσει ο μονόλογος, σας ακούω

Πολίτης: Τη δημοκρατική σας προσέγγιση την είδαμε στον φράχτη που φωτογραφίζεστε και στην τυμβωρυχία και εδώ και αλλού και στα Τέμπη

ΠτΔ: Ο φράχτης είναι η προστασία των συνόρων της πατρίδας μου

Πολίτης: Την προστασία της πατρίδας την είδαμε με τους 59 νεκρούς

ΠτΔ: Κοιτάξτε, είναι παραμονές εκλογών, εγώ δεν κατεβαίνω στις εκλογές, εσείς ναι

Πολίτης: Σας παρακαλώ πολύ. Εμείς δεν κατεβαίνουμε σε εκλογές, είναι ντροπή αυτό, ντροπή

To Top