Ελλάδα

Θρήνος στο Βόλο για το βρέφος που σκοτώθηκε σε τροχαίο – «Σώστε το παιδάκι μας» φώναζε η γιαγιά του

4124564

Θρήνος στο Βόλο για το βρέφος που σκοτώθηκε σε τροχαίο – «Σώστε το παιδάκι μας» φώναζε η γιαγιά του

Σοκ έχει προκαλέσει στον Βόλο η είδηση ότι ένα βρέφος τριών μηνών σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης το βράδυ του Σαββάτου και πιο συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Αντωνοπούλου με Ιάσονος, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο της μηχανής του κι έπεσε πάνω στον παππού του την ώρα που προσπαθούσε να το βάλει από το αυτοκίνητο στο καρότσι.

Σύμφωνα με το gegonota.news, o 53χρονος τραυματίστηκε ελαφρά, όμως το παιδί βρέθηκε στο δρόμο με σοβαρά τραύματα στο κεφάλι. Η γιαγιά του βρέφους, μια νέα γυναίκα 45 ετών, άρπαξε το παιδί από τον δρόμο και μπήκε αμέσως σε ταξί, ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει  για να δει τι συνέβη.

Ο οδηγός ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο Νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του. Ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Καραμέτος κινητοποίησε νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους, ενώ σε δεύτερο χρόνο έφτασαν στο νοσοκομείο οι γονείς του παιδιού.

Τους ανέλαβε αμέσως ψυχολόγος και νευροχειρουργός προσπαθούσαν να τους προετοιμάσουν. Η γιαγιά του παιδιού φώναζε , «σώστε το παιδάκι μας» και ο παππούς που είχε σπασμένα πλευρά και νοσηλεύεται, λιποθυμούσε.

Το βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη και επί 1,5 ώρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και στις 23:40 ξεψύχησε. Τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία. Οι γονείς δεν μπορούσαν να δουν το παιδί τους νεκρό και με την βοήθεια του ψυχολόγου μπόρεσε η μητέρα να το «αποχαιρετήσει», ενώ ο πατέρας χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο.

Στον ίδιο χώρο, στο Τμήμα Επειγόντων περιστατικών δεχόταν βοήθεια ο 33χρονος υπαίτιος.  Είχε τραυματιστεί ελαφρά και δόθηκε το πράσινο φως από τους γιατρούς για την σύλληψή του καθώς κρίθηκε πως η παραμονή του στο Νοσοκομείο θα μπορούσε να προκαλέσει εκρηκτικές καταστάσεις, γιατί οι συγγενείς του ζευγαριού είχαν κατακλύσει τον εξωτερικό χώρο. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου και στον οδηγό της μηχανής έγινε αλκοτέστ, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν ανακοινωθεί. «Έγινε αλκοτέστ, αλλά δεν φαινόταν μεθυσμένος. Ήταν αμίλητος, χαμένος», ανέφερε νοσηλεύτρια.

To Top