Κόσμος

Τετ α τετ Ερντογάν με τον Έλον Μασκ – Tον προέτρεψε να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκί…

erdogan elonmusk

Τετ α τετ Ερντογάν με τον Έλον Μασκ – Tον προέτρεψε να κατασκευάσει εργοστάσιο της Tesla στην Τουρκία

Με τον επιχειρηματία Έλον Μασκ είχε χθες Κυριακή (17/9) στη Νέα Υόρκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά τη διάρκειά της ο τούρκος πρόεδρος προέτρεψε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla να κατασκευάσει το έβδομο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας του στην Τουρκία.

Οι δυο τους συναντήθηκαν στον αποκαλούμενο «Τουρκικό Οίκο» (Turkish House), όπου στεγάζεται η μόνιμη αντιπροσωπεία της Τουρκίας στον ΟΗΕ και το τουρκικό προξενείο στη Νέα Υόρκη, ο Ερντογάν ενημέρωσε τον ιδρυτή των Tesla και SpaceX σχετικά με τα τεχνολογικά επιτεύγματα της χώρας του, το όραμά του για την ψηφιοποίηση του τουρκικού δημοσίου και την εθνική στρατηγική για την Τεχνητή Νοημοσύνη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνιών της Τουρκίας.

Ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, επίσης πως μπορεί να προκύψουν ευκαιρίες συνεργασίας με την SpaceX στο πλαίσιο του διαστημικού προγράμματος της Τουρκίας και προσκάλεσε τον Έλον Μασκ στο φεστιβάλ αεροδιαστημικής και τεχνολογίας Teknofest που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μήνα στη Σμύρνη.

To Top