Ένα ταχύπλοο σκάφος κινούταν με μεγάλη ταχύτητα από τα απέναντι τουρκικά παράλια, στη θαλάσσια περιοχή νότια των Οινουσσών, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως ενημερώθηκε περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Οι επιβαίνοντες του σκάφους αποβιβάστηκαν στη χερσαία περιοχή Πυργιά, βορειανατολικά της Χίου και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.

Σε χερσαίες περιπολίες που διενεργήθηκαν από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Χίου, με τη συνδρομή στελεχών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή 20 αλλοδαποί (12 άντρες, 6 γυναίκες και 2 ανήλικα) και μεταφέρθηκαν στη Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Χίου.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, εντοπίστηκαν με τη συνδρομή εναέριου μέσου της ΕΛ.ΑΣ. τρεις ακόμα αλλοδαποί, ηλικίας 20, 22 και 20 ετών. Μεταφέρθηκαν στη Λιμενική Αρχή της Χίου, όπου και συνελήφθησαν για παράβαση του Ν. 3386/2005 «Παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις» και του άρθρου 25 του Ν. 5038/2023 ¨Κώδικας Μετανάστευσης».

Ο 22χρονος συνελήφθη και για παράβαση του Ν. 2168/1993 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4678/2020 «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις», διότι βρέθηκε να κατέχει ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδας με μήκος λάμας 10 εκατοστών.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ταχύπλοο σκάφος.