Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι τα σχόλια που έκανε για τα πυρηνικά όπλα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν συνιστούν απειλή για χρήση τους.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες, Τετάρτη, απευθυνόμενος στη Δύση ότι η Ρωσία “είναι έτοιμη” σε τεχνικό επίπεδο για έναν πυρηνικό πόλεμο και ότι αν οι ΗΠΑ έστελναν στρατεύματα στην Ουκρανία, η Μόσχα θα το εκλάμβανε αυτό ως μείζονα κλιμάκωση του πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σημείωσε σήμερα ότι ο Πούτιν απαντούσε απλώς σε ερωτήσεις δημοσιογράφου και επαναλάμβανε τις συνθήκες που είναι ήδη πολύ γνωστές στις οποίες η Ρωσία θα ήταν αναγκασμένη θεωρητικά να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

Παράλληλα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας αρνήθηκε σήμερα να σχολιάσει την επίθεση με σφυρί που δέχθηκε συνεργάτης του εκλιπόντος αντιπολιτευόμενου στο Κρεμλίνο Αλεξέι Ναβάλνι, ο Λεονίντ Βολκόφ, στη Λιθουανία.

Ο Βολκόφ δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι του στο Βίλνιους.

Ο πρόεδρος της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως η επίθεση αυτή ήταν προμελετημένη και σημείωσε απευθυνόμενος στον Πούτιν ότι κανένας δεν τον φοβάται στη χώρα του.

Απαντώντας σε ερώτηση που δέχθηκε για τη δήλωση αυτή του Ναουσέντα, ο Πεσκόφ σημείωσε ότι τον Πούτιν δεν θα πρέπει να τον φοβούνται, αλλά να τον σέβονται και να τον ακούνε.

Σχολιάζοντας τέλος πληροφορίες για ενίσχυση των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Αρκτική, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε ότι η Ρωσία θεωρεί την περιοχή αυτή μεγάλης στρατηγικής σημασίας.