Την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου που έχει συντελεστεί σε συνδυασμό με τη διαχείριση κρίσεων και τη στήριξη των πολιτών με ζητούμενο τη σύγκλιση με την Ευρώπη προτάσσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επιχειρώντας να καταδείξει ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι κρίσιμη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από το εκλογικό σώμα.

Μετά την κινητοποίηση 12 κορυφαίων υπουργών οι οποίοι αναλαμβάνουν να «τρέξουν» ισάριθμες περιφέρειες ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να συναντήσει σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι εκπροσωπούν την Δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο με τους οποίους και θα συζητήσει για το διακύβευμα των ευρωεκλογών τονίζοντας ότι επενδύει σε εκείνους για την εκλογική μάχη της 9ης Ιουνίου, ενώ οι ίδιοι θα τον ενημερώσουν από την πλευρά τους για τα ζητήματα που απασχολούν τις περιφέρειές τους. Το ίδιο σχήμα θα ακολουθηθεί σύμφωνα με πληροφορίες αύριο και τη Μεγάλη Τρίτη με άλλη ομάδα βουλευτών, προκειμένου να υπάρξει γεωγραφική εκπροσώπηση από όλη την Ελλάδα.

Τα δυνατά χαρτιά της κυβέρνησης ενόψει των ευρωεκλογών – Περιοδείες, Tiktok και μεγάλα έργα 2

Η πρόληψη και η προετοιμασία για την αντιπυρική περίοδο

Σήμερα στις 18:00 το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε εκδήλωση του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για το εθνικό πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ» στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Αυτό περιλαμβάνει στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση υποδομών και τεχνικού εξοπλισμού αλλά και την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ στηρίζεται σε 4 πυλώνες: α) αναβάθμιση υποδομών και εγκαταστάσεων β) συστήματα προειδοποίησης και μέσα πρόληψης γ) εξοπλισμός και μέσα συντονισμού και δ) επιχειρησιακός εξοπλισμός και μέσα αντιμετώπισης.

Η κυβέρνηση επενδύει στην πρόληψη και θωρακίζει τη χώρα για να μπορεί να αντέξει τις συνέπειες της κλιματικής κρίσης και του κινδύνους από πυρκαγιές, πλημμύρες και γενικά έντονα καιρικά φαινόμενα και στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες που λαμβάνει επενδύοντας και στο ανθρώπινο δυναμικό. Παράλληλα, έντονες είναι οι προετοιμασίες για την αντιπυρική περίοδο και για τον λόγο αυτό επιταχύνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια drones ανίχνευσης και κατάσβεσης, έργο που υπολογίζεται γύρω στα 13,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα μεγάλα έργα

Στα δυνατά χαρτιά της κυβέρνησης η υλοποίηση των μεγάλων έργων υποδομής προς όφελος των τοπικών κοινωνιών. Πρόκειται για μια διαρκή διαδικασία, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «κλείνουν οι εκκρεμότητες σιγά σιγά με το παρελθόν ως προς την ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων εθνικής εμβέλειας. Χθες εγκαινιάστηκε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα Λαμία – Καλαμπάκα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, ένας δρόμος τεράστιας αναπτυξιακής σημασίας. Προς ολοκλήρωση βαίνει και ο δρόμος Πάτρας- Πύργου, ενώ και η μεγάλη εκκρεμότητα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης έχει δρομολογηθεί, έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση προκειμένου να ολοκληρωθεί το σημαντικό αυτό οδικό έργο για την Κρήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκδήλωση για την παράδοση του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 Λαμία-Καλαμπάκα

Σε ρυθμούς Tik tok

Την δραστηριότητά του στο Tik Tok έχει αυξήσει το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός ενεργοποιώντας ένα ακόμη «εργαλείο» στην προεκλογική μάχη και επιχειρώντας να επικοινωνήσει με νεότερα ηλιακά κοινά. Χθες ανάρτησε βίντεο για την επιστολική ψήφο, όπου καλεί τους ενδιαφερόμενους πολίτες να υποβάλουν μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα την αίτησή τους στην πλατφόρμα epistoliki.ypes.gov.gr προκειμένου να ψηφίσουν επιστολικά από όπου κι αν βρίσκονται.

«Αν δουλεύετε σεζόν, αν σπουδάζετε σε άλλη πόλη ή δίνετε εξετάσεις, αν σας δυσκολεύουν οι μετακινήσεις ή απλά αν θέλετε να πάτε για μπάνιο στις 9 Ιουνίου, δώστε προσοχή» είπε χαρακτηριστικά και διευκρίνισε: ίσως υπάρχει η αίσθηση ότι η επιστολική ψήφος αφορά μόνο τους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Η αλήθεια όμως είναι ότι αφορά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πολίτη, ο οποίος θέλει να ψηφίσει χωρίς να απαιτείται η φυσική του παρουσία στο εκλογικό κέντρο, εξοικονομώντας και χρόνο αλλά και χρήματα».

Δείτε το βίντεο του Κυριάκου Μητσοτάκη

@kyriakosmitsotakis_

Για ΠΡΩΤΗ φορά Επιστολική Ψήφος στη χώρα μας. Μπείτε στο epistoliki.ypes.gov.gr μέχρι τη Μεγάλη Δευτέρα, για να ψηφίσετε από όπου θέλετε.

♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis