Κόσμος

Συνελήφθη η Λάουρα Μποναφέντε στη Σικελία – Είναι η σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα

carabinieri

Συνελήφθη η Λάουρα Μποναφέντε στη Σικελία – Είναι η σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα

Οι Αστυνομία της Ιταλίας συνέλαβε σήμερα στη Σικελία τη Λάουρα Μποναφέντε, 56 ετών, η οποία, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, ήταν σύντροφος του αρχηγού της Κόζα Νόστρα, Ματέο Μεσίνα Ντενάρο. Ο Ντενάρο είχε συλληφθεί στο Παλέρμο της Σικελίας τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ βρισκόταν έξω από ιδιωτική κλινική της πόλης.

Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, η Λάουρα Μποναφέντε, δασκάλα στο επάγγελμα, φέρεται να προσέφερε βοήθεια και κάλυψη στον αρχηγό της μαφίας για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι και η ίδια κόρη μεγαλομαφιόζου, ενώ ο σύζυγός της έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, πάντα για μαφιόζικη δράση.

Πηγές της εισαγγελίας του Παλέρμο έκαναν γνωστό πως η Λάουρα Μποναφέντε φέρεται να χρησιμοποιούσε έναν κρυπτογραφημένο κώδικα κατά την επικοινωνία της με τον Μεσίνα Ντενάρο, όταν ήθελε να αναφερθεί σε συνεργούς και σειρά παράνομων δραστηριοτήτων. Παράλληλα, μέχρι την ημέρα της σύλληψής του, οι μέχρι τώρα πληροφορίες δείχνουν ότι προμήθευε τον «νονό των νονών» με τα απαραίτητα τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να τον προστατέψει από τον κορονοϊό.

Η σχέση τους φέρεται να είχε ξεκινήσει στα μέσα της δεκαετίας του 1990, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

To Top