Κόσμος

Συμφωνία για τα σιτηρά: Ο Ζελένσκι ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για την ασφάλεια στ…

zelenskyy 2

Συμφωνία για τα σιτηρά: Ο Ζελένσκι ζήτησε σύγκληση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ζήτησε από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ να συγκαλέσει συνάντηση του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανίας για να συζητηθεί η ασφάλεια στην Μαύρη Θάλασσα και ειδικότερα η λειτουργία διαδρόμου για την εξαγωγή των ουκρανικών σιτηρών.

Στο βραδινό του μήνυμα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι ζήτησε κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους επικοινωνίας από τον Γενς Στόλτενμπεργκ να συγκαλέσει το Συμβούλιο, το οποίο συστάθηκε κατά την σύνοδο κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βίλνιους.

«Στη συνεργασία μας κινηθήκαμε σε ένα νέο, πιο προωθημένο επίπεδο, στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ουκρανίας, και αυτός ο μηχανισμός μπορεί να έχει αποτέλεσμα», δήλωσε ο ουκρανός πρόεδρος.

«Πρότεινα στον Γενς να συγκληθεί χωρίς καθυστέρηση το Συμβούλιο για διαβουλεύσεις σχετικά με την κρίση. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τις προσεχείς ημέρες. Μπορούμε να ξεπεράσουμε την κρίση ασφαλείας στη Μαύρη Θάλασσα».

Δεν έχει γίνει γνωστό αν το ΝΑΤΟ αποδέχθηκε την πρόταση του Ζελένσκι, σύμφωνα με το Reuters και το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

To Top