Ελλάδα

Συγκλονίζει η περιγραφή κατοίκου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης για τη φωτιά: «Ασύλληπτο το μέγεθος της…

alexandroupoli 1

Συγκλονίζει η περιγραφή κατοίκου της Μάκρης Αλεξανδρούπολης για τη φωτιά: «Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής»

Τα δραματικά λεπτά εκκένωσης του σπιτιού στη Μάκρη Αλεξανδρούπολης μία περιοχή που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα και απέχει 70 χιλιόμετρα από το δάσος της Δαδιάς περιγράφει κάτοικος της περιοχής. «Εμείς λάβαμε το σήμα εκκένωσης στις 3:00 προχθές το βράδυ. Φανταστείτε στις 3:00 το πρωί σηκώθηκαν εκατοντάδες άνθρωποι και έφυγαν στην Αλεξανδρούπολη» είπε.

«Μιλάμε για εκκενώσεις περισσότερων από 10 χωριών, ανθρώπων που έχουν αφήσει τα σπίτια τους και κατευθύνονται στην Αλεξανδρούπολη» επεσήμανε ο Παύλος Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (23/8) στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA».

«Μάλιστα, χθες για κάποιο διάστημα ήταν κλειστή η δίοδος διαφυγής προς τα δυτικά, αυτό δημιουργεί ένα δραματικό περιβάλλον. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης τα τελευταία 24ωρα. Ασύλληπτο το μέγεθος της καταστροφής στην Αλεξανδρούπολη», δήλωσε.

«Η ένταση της φωτιάς είναι τόσο μεγάλη και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι σε μία θέση που την κυνηγούν»

Στη συνέχεια ο κος Γεωργιάδης ανέφερε πως τα πολλαπλά πύρινα μέτωπα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα τα τελευταία 24ωρα έχουν οδηγήσει σε διάσπαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι οποίοι έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ τόνισε πως υπάρχει έλλειψη πρόληψης των πυρκαγιών.

«Υπάρχουν πολλές εστίες στην Ελλάδα και η ένταση της φωτιάς είναι τόσο μεγάλη και βλέπουμε ότι οι άνθρωποι είναι σε μία θέση που κυνηγούν τη φωτιά. Δεν υπάρχουν τα μέσα και οι πόροι για να βρεθούν μπροστά στη φωτιά. Όταν έχουμε δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες εστίες φωτιάς, έχουμε διάσπαση δυνάμεων».

«Δεν είναι μόνο διάσπαση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη, αλλά στη Ροδόπη, στη Ξάνθη και στην Αθήνα. Έχουμε μία πολυδιάσπαση δυνάμεων. Από την άλλη πιστεύω ότι πρέπει να τονίσουμε την έλλειψη πρόληψης και πολιτικής προστασίας, δηλαδή άνθρωποι καλλιεργητές, εθελοντές, που θα μπορούσαν να είναι προετοιμασμένοι με υποδομές, σχέδια και πλάνα», δήλωσε κλείνοντας.

To Top