Σε συνολικά 36 άνθρωποι ανέρχονται οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους στη νότια Κίνα όταν κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητόδρομου σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των θυμάτων που μεταδόθηκε σήμερα από κρατικό μέσο ενημέρωσης.

Ως τις 05:30 (τοπική ώρα· 00:30 ώρα Ελλάδας), είχε επιβεβαιωθεί πως «36 άνθρωποι είναι νεκροί και (άλλοι) 30 τραυματίες», μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, διευκρινίζοντας πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κάποιου από τους τραυματίες.

Κάπου είκοσι οχήματα «παγιδεύτηκαν» εξαιτίας της κατάρρευσης τμήματος αυτοκινητόδρομου που συνδέει την πόλη Μεϊτσού με την κομητεία Νταμπού, στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, περί τις 02:10 (21:10 της Τρίτης ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV από την πλευρά του έκανε λόγο για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις».

Αγωγοί νερού καταστράφηκαν τις τελευταίες εβδομάδες στη βιομηχανική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, με πρωτεύουσα την Καντόνα, με αποτέλεσμα να προκληθούν πλημμύρες και κατολισθήσεις μεγάλης κλίμακας.

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκαν βροχές πολύ πιο ισχυρές από τις φυσιολογικές για την εποχή, λίγο πριν από την περίοδο των μουσώνων.

Το ότι «επιτείνεται η κλιματική αλλαγή» αυξάνει την πιθανότητα ισχυρών βροχοπτώσεων, που «γενικά δεν καταγράφονταν τους καλοκαιρινούς μήνες», σημείωνε τον περασμένο μήνα ο Γιν Τζιτζιέ, αξιωματούχος αρμόδιος για τις υδρολογικές προβλέψεις στο κινεζικό υπουργείο Υδάτινων Πόρων, σε δηλώσεις του στην κινεζική δημόσια ραδιοφωνία.

Πηγή: ΑΠΕ