Ελλάδα

Στο «σκαμνί» τρεις γιατροί για τον θάνατο 24χρονης με νευρική ανορεξία – Κατηγορούνται για ανθρωποκτ…

Στο «σκαμνί» τρεις γιατροί για τον θάνατο 24χρονης με νευρική ανορεξία – Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα βρεθούν τρεις γιατροί για τον θάνατο της 24χρονης Γιολάντας Τσώνη, τον Φεβρουάριο του 2020. Η νεαρή δασκάλα νοσηλευόταν σε δημόσιο ίδρυμα για τη νευρική ανορεξία που την ταλαιπωρούσε όταν έχασε αιφνίδια τη ζωή της.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, θα κρίνει πλέον αν οι τρεις γιατροί είναι ένοχοι για ανθρωποκτονία εξ αμελείας. Η έρευνα φαίνεται να δείχνει πως το κορίτσι δεν έχει πεθάνει από τη νευρική ανορεξία, αλλά από αμέλεια των γιατρών που δεν έδωσαν την πρέπουσα σημασία στην περίπτωσή της.

Η μητέρα της, μιλώντας στο Star, αναφέρει: «Όταν χάσαμε το παιδί μας είχαμε μιλήσει το προηγούμενο βράδυ και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Την επόμενη ημέρα την ψάχναμε απεγνωσμένα μας έλεγαν ότι ξεκουράζεται και δεν τη βρίσκαμε. Μας ενημέρωσαν το απόγευμα ότι το παιδί έχει πάθει ανακοπή και είναι σε δύσκολη κατάσταση.

Είχε όνειρα, να γίνει δασκάλα, μόλις είχε πάρει το πτυχίο. Πληροφορηθήκαμε ένα συμβάν μέσα στο δωμάτιό της, δεν νοσηλευόταν με κάποιο άλλο παιδί με νευρική ανορεξία με μια άλλη κυρία με σοβαρά ψυχικά προβλήματα, η οποία της επιτέθηκε, μέχρι που το παιδί μας έπαθε ανακοπή.

Πήραμε το παιδί, έγινε η ταφή, δεν ζητήσαμε νεκροψία – νεκροτομή, δεν ξέραμε τι γίνεται. Μετά αρχίσαμε να ενώνουμε τα κομμάτια του παζλ, να παίρνουμε κάποιες πληροφορίες. Η εισαγγελία κινήθηκε γρήγορα, πήραμε την άδεια για εκταφή και για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής που έδειξε ότι το παιδί έφυγε από 5 μικρόβια και από σηψαιμία».

To Top