Τη στήριξή του στην υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου που δέχθηκε αφορισμούς και κατάρες από ιερέα στην Πάτρα λόγω της θετικής ψήφου που έδωσε η πολιτικός στη νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, εξέφρασε ο έτερος υφυπουργός στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Έκανε λόγο για μια «πολύ άδικη επίθεση» και πρόσθεσε πως «και οι κληρικοί κάποια στιγμή θα πρέπει να μπουν στα παπούτσια των άλλων ανθρώπων. Να καταλάβουν ότι οι επιλογές του καθενός, είναι επιλογές τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε».

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «η Χριστίνα είναι ένας άνθρωπος που είναι πολύ κοντά στην Εκκλησία και είναι άδικο αυτό που της συνέβη. Έκανε αυτό που πρέπει να κάνει κάθε πολιτικός, παίρνοντας την απόφασή της όταν πήγε στη Βουλή να ψηφίσει. Μπήκε στα παπούτσια του άλλου. Εγώ επίσης είμαι άνθρωπος που ξεκίνησα και μεγάλωσα από την Εκκλησία, όπως και πολλοί συμπολίτες μας και αυτό το οποίο νιώθω και θέλω να πω είναι πως θα ήταν καλό και οι κληρικοί κάποια στιγμή να μπουν στα παπούτσια των άλλων ανθρώπων. Να καταλάβουν ότι η ομοφυλοφιλία, ότι οι επιλογές του καθενός, είναι επιλογές τις οποίες οφείλουμε να σεβόμαστε και χρειάζεται καμιά φορά να δούμε τον κόσμο και με τη δική τους τη ματιά».

Και πρόσθεσε: «Είναι πολύ εύκολο να δογματίζεις και είναι πολύ εύκολο να κουνάς το δάχτυλο, αλλά είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνυπάρχεις με ανθρώπους όταν έχεις τέτοια χαρακτηριστικά. Η κοινωνίας μας δεν μπορεί να είναι μικρές φούσκες πρέπει όλοι μαζί να μπορέσουμε να συμβιώσουμε και αυτό το νομοσχέδιο που έγινε νόμος τελικά σε αυτό απέβλεπε και το πέτυχε».