Πολιτική

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

6045156

Στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Γιώργος Γεραπετρίτης ενόψει της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα

Δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, έγινε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, προκειμένου να την ενημερώσει για την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στις 7 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, για το οποίο θα έρθει στη χώρα μας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και αξιών διεμήνυσαν τόσο η κυρία Σακελλαροπούλου όσο και ο κύριος Γεραπετρίτης ενώ ειδικότερα η Πρόεδρος διεμήνυσε πως δεν χρειάζονται υπερβολική ρητορική ή χωρίς λόγο επιθέσεις.

Η προσήλωση στο σεβασμό του Διεθνές Δικαίου και οι σχέσεις καλής γειτονίας είναι οι αρχές που στηρίζεται η ελληνική πολιτική για την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Η χώρα όπως, ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, προσέρχεται με καλή προαίρεση στην συνάντηση αλλά και με φρόνηση και σοβαρότητα.

Επισημαίνεται ότι η Αθήνα έχει αποδείξει έμπρακτα τη βούληση της για βελτίωση των σχέσεων καθώς και τις κόκκινες γραμμές της. Εκτιμά ότι μπορούν να υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις και συμφωνίες για θέματα που μπορούν να συζητηθούν, όπως το Μεταναστευτικό.

To Top