Ελλάδα

Σωτήρια για τη φωτιά στην Καβάλα η βροχή – Περιορίστηκαν οι εστίες

fotia kakia skala7

Σωτήρια για τη φωτιά στην Καβάλα η βροχή – Περιορίστηκαν οι εστίες

Σε επιφυλακή, παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε περιοχές του δήμου Νέστου στην Καβάλα, έτσι ώστε αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις, παρά το γεγονός ότι η χθεσινοβραδινή έντονη βροχόπτωση-μεταξύ Νέας Καρβάλης και Χρυσούπολης- περιόρισε σημαντικά τις εστίες φωτιάς που ξέσπασε την περασμένη Δευτέρα στην περιοχή Διαλεκτού.

Όπως επισημαίνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, σε περιοχές του δήμου Νέστου στην Καβάλα, παραμένουν και επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 12 υδροφόρα οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Παράλληλα, εκπρόσωποι των αρμόδιων υπηρεσιών ξεκίνησαν ήδη τις καταγραφές των ζημιών που προκάλεσε η πυρκαγιά σε περιοχές του δήμου Νέστου και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 57 τουλάχιστον κτίρια υπέστησαν σοβαρές ζημιές στις τοπικές κοινότητες των Αβραμυλιάς, Διαλεκτού και Παλιού Ξεριά. Η καταγραφή, που ξεκίνησε χθες, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων και θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, θα αφορά και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις που καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές.

Σήμερα, Παρασκευή (25/8) αναμένονται στην Χρυσούπολη, δήμου Νέστου εκπρόσωποι της Γενικής Διεύθυνσης Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών, προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές και να «τρέξουν» τις διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από δασική περιοχή του χωριού Διαλεκτό και με την δύναμη των ανέμων δημιούργησε πολλά μέτωπα, ενώ σύμφωνα και με αναφορές που υπάρχουν στον κατάλογο της καταστροφής συμπεριλαμβάνονται σπίτια, ποιμνιοστάσια, καλλιέργειες με ελαιόδεντρα και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

To Top