Κόσμος

Σοκαριστικό βίντεο από τη Γάζα δείχνει επτά νεκρούς σε δρόμο στα νότια της πολιορκημένης πόλης

gaza1 5

Σοκαριστικό βίντεο από τη Γάζα δείχνει επτά νεκρούς σε δρόμο στα νότια της πολιορκημένης πόλης

Ένα βίντεο από τη Γάζα που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και η αυθεντικότητά του επαληθεύτηκε από το πρακτορείο Reuters δείχνει τα πτώματα τουλάχιστον επτά ανθρώπων, σε έναν δρόμο στα νότια της πολιορκημένης Πόλης της Γάζας.

Το Reuters εξακρίβωσε την τοποθεσία του βίντεο, στον δρόμο της παραλίας Αλ Ρασίντ, μεταξύ της πόλης και του ποταμού Ουάντι Γάζα. Δεν ήταν σε θέση ωστόσο να επαληθεύσει την ακριβή ημερομηνία που γυρίστηκε, μόνο ότι αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από την Παρασκευή. Είναι άγνωστη η ταυτότητα του ανθρώπου που τράβηξε το βίντεο και ποιοι εικονίζονται σ’ αυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσει τα πλάνα αυτά.

Το βίντεο δείχνει συντρίμμια και πολλά προσωπικά αντικείμενα διάσπαρτα ανάμεσα στα πτώματα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον ένα παιδί. Στον δρόμο διακρίνονται κηλίδες αίματος.

Το βίντεο φαίνεται ότι τραβήχθηκε από έναν άνδρα ή αγόρι που περνούσε με ποδήλατο από τον δρόμο και ακούγεται να μιλάει και στη συνέχεια να κλαίει. Σε κάποιο σημείο διακρίνεται πίσω του ένα άλλο άτομο πάνω σε ποδήλατο.

«Θεέ μου, ένα παιδί. Θεέ μου, γυναίκες. Θεέ μου, το κορίτσι. Παρακαλώ Θεέ, προστάτευσε τον λαό μας. Παρακαλώ, δείτε» ακούγεται να λέει στα αραβικά ο ποδηλάτης.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης ότι οι δυνάμεις του περικύκλωσαν την Πόλη της Γάζας. Οι υπηρεσίες Υγείας στον θύλακα, που ελέγχεται από τη Χαμάς, λένε ότι από τους βομβαρδισμούς των προηγούμενων τριών εβδομάδων έχουν σκοτωθεί 9.227 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 3.826 ήταν παιδιά.

Κάποιοι από τους Παλαιστίνιους που έφευγαν από τη βόρεια Γάζα τις προηγούμενες ημέρες κατηγόρησαν το Ισραήλ ότι έβαζε στο στόχαστρο εκείνους που προσπαθούσαν να μετακινηθούν προς τα νότια. Τον περασμένο μήνα το Ισραήλ διέταξε όλους τους αμάχους να φύγουν από τη βόρεια Γάζα και την Πόλη της Γάζας και να κατευθυνθούν στα νότια, μολονότι οι βομβαρδισμοί συνεχίζονταν.

To Top