Κόσμος

Σόδομα και Γόμορα σε Μονή: Σε συνοδικό δικαστήριο παραπέμπονται οι μοναχοί για τις σεξουαλικές πράξεις και τα στημένα θαύματα 

Σόδομα και Γόμορα σε Μονή: Σε συνοδικό δικαστήριο παραπέμπονται οι μοναχοί για τις σεξουαλικές πράξεις και τα στημένα θαύματα 

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στην Κύπρο με την υπόθεση της Μονής Αββακούμ και τα όσα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για τις σεξουαλικές πράξεις, αλλά και τα στημένα θαύματα.

Σύμφωνα με το Philenews ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου, Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Χριστοδούλου, είπε ότι ενώ οι δύο κλήθηκαν ενώπιον της Αγίας Συνόδου για απολογία και μέσω τηλεφώνου, αλλά και με την αποστολή τριών μηνυμάτων, αρνήθηκαν να παρουσιαστούν και έτσι πάρθηκε η απόφαση για παραπομπή τους σε εξαμελές Συνοδικό Δικαστήριο.

Σάλος στην Κύπρο από την υπόθεση

Από παρακολουθήσεις και βιντεοσκόπηση πιστών έως και σεξουαλικές πράξεις μοναχών περιλαμβάνει το μενού του σκανδάλου που ξέσπασε στην Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ενώ γίνεται λόγος για χρηματοκιβώτιο το οποίο περιέχει περίπου 800.000 ευρώ και ύπαρξη ενός διαμερίσματος στον Πειραιά και ενός στη Λεμεσό, που φέρονται να ανήκουν σε δυο μέλη του μοναστηριού.

Εξετάζεται κατά πόσο τα χρήματα προέρχονται από προσφορές των πιστών, οι οποίοι εισέφεραν από το υστέρημά τους στη Μονή.

Αίσθηση προκαλεί και το ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται για τοποθέτηση τεχνητού μύρου σε σταυρό, από τον οποίο έρεε όταν οι πιστοί προσέρχονταν να προσκυνήσουν, κάτι το οποίο παρέπεμπε σε θαύμα το οποίο προσέλκυε όλο και περισσότερους πιστούς.

Όπως αναφέρει το philenews.com η υπόθεση πήρε μεγάλες διαστάσεις όταν κάμερες κατέγραψαν σεξουαλικές πράξεις μεταξύ δύο μοναχών. Τις κάμερες φέρεται να είχαν εγκαταστήσει οι ίδιοι παρακολουθώντας όσους έμπαιναν και όσους έβγαιναν σε γραφείο της μονής, καθώς και σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιείτο ως κρεβατοκάμαρα.

Τα δεδομένα ήταν τέτοια, που όπως πληροφορείται η ιστοσελίδα, οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ζήτησαν να καθαιρεθούν, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια αυριανής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου. Λόγω αυτού, αναμένεται η απόφαση να εκδοθεί με συνοπτικές διαδικασίες εκδίκασης για τις καταγγελίες σε βάρος τους, εκτός και αν μέλη της Ιεράς Συνόδου ζητήσουν πλήρη ενημέρωση για όσα συνέβησαν και αμαύρωσαν την εικόνα της Εκκλησίας.

Σημειώνεται, πως η Μονή, πέραν του ότι προσέλκυε χιλιάδες πιστών, προσέλκυε και μέλη της Ιεράς Συνόδου μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Πάφου Τυχικός και ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ενώ οικείος επίσκοπος ήταν ο Μητροπολίτης Ταμασού Ησαΐας που είχε και την εποπτεία της μονής. Ο Μητροπολίτης Ταμασού ήταν ο Επίσκοπος στον οποίον αποτάθηκαν οι δύο υποβάλλοντας αίτημα για καθαίρεσή τους.

Οι δύο μοναχοί, διαθέτουν ένα διαμέρισμα στον Πειραιά και ένα στη Λεμεσό και το ερώτημα είναι πού βρήκαν τα χρήματα και τα αγόρασαν. Όσον αφορά τα χρηματοκιβώτιο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός του βρέθηκαν 800.000 ευρώ.

To Top