Ελλάδα

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός Θέμης Ζεκερίδης

asthenoforo7

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός Θέμης Ζεκερίδης

Την τελευταία του πνοή άφησε στην άσφαλτο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός, Θέμης Ζεκερίδης, καθώς σκοτώθηκε σε τροχαίο που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στις Σέρρες και πιο συγκεκριμένα στο ύψος της Αμφίπολης.

Το ΙΧ που οδηγούσε ο δήμαρχος Δοξάτου συγκρούστηκε με ένα φορτηγό, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στο 27ο χλμ Μεσοράχης-Αμφίπολης. Οι διασώστες απεγκλώβισαν τον δήμαρχο με μεγάλη δυσκολία και με σοβαρά κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, διεκομίσθη σοβαρά τραυματισμένος με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Δράμας όπου υπέστη ανακοπή. Οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή, ωστόσο λίγο αργότερα υπέστη νέα ανακοπή στο νοσοκομείο και κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο δήμαρχος επέστρεφε από τη Θεσσαλονίκη, όπου πήγε τη σύζυγό του -επίσης γιατρό- για να πετάξει για τις ΗΠΑ, και μετέβαινε στην επιστημονική ημερίδα που θα γινόταν στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με τίτλο «Η πολιτιστική ταυτότητα του δήμου Δοξάτου και της περιοχής του», όπου θα απηύθυνε χαιρετισμό. Η ημερίδα ματαιώθηκε.

Το βιογραφικό του

ZEKERIDHS 1 900x630 1
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δήμαρχος Δοξάτου Δράμας και χειρουργός Θέμης Ζεκερίδης 3

Ο δήμαρχος διετέλεσε διευθυντής της Β’ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καβάλας, ενώ είχε επίσης διατελέσει πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας και εκπρόσωπος του στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Επίσης, ήταν πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας.

Ο Θέμης Ζεκερίδης ήταν πρώτος πρόεδρος, για πολλά χρόνια, του Συλλόγου Γιατρών ΕΣΥ Καβάλας, ιδρυτικό μέλος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Καβάλας και Εκπρόσωπος των γιατρών στην Ομοσπονδία, μέλος της Ιατρικής Εταιρείας Καβάλας με έντονη επιστημονική δραστηριότητα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Πανελλήνιων Επιστημονικών Εταιρειών. Άσκησε Διοίκηση, για δύο περιόδους στο ΕΚΑΒ Δράμας, Καβάλας και Σερρών.

Ήταν για έξι χρόνια εκλεγμένος εκπρόσωπος των γιατρών του Νοσοκομείου Καβάλας.

To Top