Κόσμος

Σε ποινή κάθειρξης 11.196 ετών καταδικάστηκε ο ιδρυτής της πλατφόρμας Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ

katadikos

Σε ποινή κάθειρξης 11.196 ετών καταδικάστηκε ο ιδρυτής της πλατφόρμας Thodex, Φαρούκ Φατίχ Οζέρ

Ο Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, ιδρυτής της πλατφόρμας συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα Thodex, ο οποίος είχε διαφύγει από την Τουρκία με τα χρήματα των πελατών του, καταδικάσθηκε χθες, Πέμπτη, το βράδυ σε κάθειρξη 11.196 ετών, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Δύο αδελφοί του Φαρούκ Φατίχ Οζέρ, του κύριου κατηγορουμένου, καταδικάσθηκαν στην ίδια ποινή από το ίδιο δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο ιδρυτής της πλατφόρμας Thodex, ο οποίος καταζητούνταν από την Ιντερπόλ, είχε συλληφθεί τον Αύγουστο 2022 στην Αλβανία, δεκάξι μήνες μετά τη διαφυγή του από την Τουρκία. Τον περασμένο Απρίλιο εκδόθηκε στην Τουρκία.

Οι τουρκικές αρχές κατηγορούσαν τον Φαρούκ Φατίχ Οζέρ ότι είχε διαφύγει με δύο δισεκατομμύρια δολάρια που ανήκαν σε σχεδόν 400.000 χρήστες της πλατφόρμας του. Η πλατφόρμα είχε αναστείλει από τη μια μέρα στην άλλη τις δραστηριότητές της, αφού είχε αναρτήσει ένα μυστηριώδες μήνυμα σύμφωνα με το οποίο χρειαζόταν πέντε ημέρες για να διαχειριστεί μια αδιευκρίνιστη εξωτερική επένδυση.

Η Thodex είχε διεξαγάγει εκτεταμένη διαφημιστική εκστρατεία για να προσελκύσει τους επενδυτές, υποσχόμενη κυρίως να προσφέρει σε μερικούς απ’ αυτούς πολυτελή αυτοκίνητα.

To Top