Κόσμος

Σε νέα φάση ο πόλεμος στη Γάζα σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Αναφορές για δεκάδες νεκρούς «τρομοκράτες»

AP23305410359234

Σε νέα φάση ο πόλεμος στη Γάζα σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Αναφορές για δεκάδες νεκρούς «τρομοκράτες»

Την εκτίμηση ότι η εκστρατεία του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας θα εισέλθει σε μία νέα φάση μέσα στις επόμενες ημέρες κάνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με όσα μετέδωσε την Παρασκευή το CNN.

Το αμερικανικό δίκτυο, επικαλούμενο υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο στην Ουάσιγκτον, ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναμένει να μειωθούν οι αεροπορικές επιθέσεις και να ενισχυθεί η «στρατηγική εστίαση στη χερσαία εκστρατεία».

AP23305411437541
Σε νέα φάση ο πόλεμος στη Γάζα σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Αναφορές για δεκάδες νεκρούς «τρομοκράτες» 4

Αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στόχος πιθανόν θα είναι να «καθαρίσει» το τεράστιο δίκτυο των υπόγειων στοών το οποίο χρησιμοποιεί η Χαμάς. Καθώς η ανθρωπιστική βοήθεια συνεχίζει να φθάνει στη Λωρίδα της Γάζας, η αμερικανική κυβέρνηση αναμένει «μείωση σε ό,τι έχουμε δει αναφορικά με μαζικά ισραηλινά αεροπορικά χτυπήματα».

Αναφορές για δεκάδες νεκρούς «τρομοκράτες»

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του σκότωσαν «δεκάδες τρομοκράτες» καθώς η χερσαία επιχείρησή του στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Την προηγούμενη ημέρα, υπήρξαν πολυάριθμες απόπειρες επιθέσεων σε στρατεύματα των IDF (ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων) από σήραγγες και στρατιωτικά συγκροτήματα στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι IDF το πρωί του Σαββάτου.

israil palestini 4
Σε νέα φάση ο πόλεμος στη Γάζα σύμφωνα με τις ΗΠΑ – Αναφορές για δεκάδες νεκρούς «τρομοκράτες» 5

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν τους «τρομοκράτες», εντόπισαν όπλα της Χαμάς και αποκάλυψαν φρεάτια σε σήραγγες «που χρησιμοποιούνται για τρομοκρατικούς σκοπούς», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ισραηλινά τεθωρακισμένα κατέστρεψαν επίσης «τρία παρατηρητήρια της Χαμάς» στη βόρεια Γάζα, ενώ πολλοί μαχητές της Χαμάς σκοτώθηκαν σε μάχες.

Εκτόξευση πυραύλου κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς Χανίγιε

Ισραηλινό μη επανδρωμένο αεροσκάφος εκτόξευσε πύραυλο κατά της οικίας του ηγέτη της Χαμάς Ισμαΐλ Χανίγιε στη Γάζα, ο οποίος βρίσκεται εκτός θύλακα, όπως μετέδωσε ο προσκείμενος στη Χαμάς ραδιοφωνικός σταθμός Al-Aqsa Radio.

Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν στο σπίτι μέλη της οικογένειάς του.

Ο Χανίγιε βρίσκεται εκτός της Λωρίδας της Γάζας από το 2019, μετακινούμενος μεταξύ Τουρκίας και Κατάρ.

Αποτροπή επιθέσεων από τον Λίβανο

Οι ισραηλινές αμυντικές δυνάμεις (IDF) απέτρεψαν «τρομοκράτες» που προσπαθούσαν να επιτεθούν από τον Λίβανο, όπως ανέφερε ο στρατός στην εφαρμογή Telegram.

Οι IDF δήλωσαν ότι «τρομοκρατικός πυρήνας προσπάθησε να εκτοξεύσει αντιαρματικούς πυραύλους προς την περιοχή Κιμπούτς Γιφτάχ στο βόρειο Ισραήλ. Ο τρομοκρατικός πυρήνας επλήγη από τεθωρακισμένο των IDF».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν έναν «τρομοκράτη» ενώ «πλησίαζε την περιοχή των συνόρων από τον Λίβανο κοντά στην κοινότητα Σλόμι». Βίντεο, που συνοδεύει την ανάρτηση, φέρεται να δείχνει τη στιγμή που χτυπήθηκε ο ύποπτος.

To Top