Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στην πόλη του Μεσολογγίου, με αποτέλεσμα σπίτια και καταστήματα να πλημμυρίσουν, ενώ πολλοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και παραμένουν απροσπέλαστοι.
Την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία στο Μεσολόγγι παραμένουν κλειστά λόγω των εκτεταμένων προβλημάτων που άφησε πίσω της η ισχυρή βροχόπτωση.
Η Πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας εργάζονται αδιάκοπα για την απορροή των νερών. Παράλληλα, ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή για την παροχή βοήθειας σε πολίτες που τυχόν αντιμετωπίσουν δυσκολίες.
Επίθεση σε δημοτικό υπάλληλο
Ένα σοβαρό περιστατικό βίας σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Οκτωβρίου, όταν δημοτικός υπάλληλος, που συμμετείχε στις επιχειρήσεις αποκατάστασης των ζημιών, δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου δέκα ατόμων.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας, Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης, Χρήστο Βούρβαση, ο υπάλληλος βρισκόταν «στην πρώτη γραμμή» της προσπάθειας, μέσα στα νερά, όταν ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από τους δράστες.
Ο τραυματισμένος εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται με τραύματα, ενώ οι Αρχές αναζητούν τους υπαίτιους. Το περιστατικό έχει προκαλέσει έντονη αγανάκτηση στην τοπική κοινωνία, καθώς ο υπάλληλος εκτελούσε το καθήκον του κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, προσπαθώντας να περιορίσει τις συνέπειες της καταστροφικής κακοκαιρίας.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Χρήστου Βούρβαση
«Νιώθω οργή και βαθιά θλίψη! Την ώρα που η πόλη μας δοκιμαζόταν από τη σφοδρή βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα, ένας χειριστής μηχανήματος έργου του Δήμου, ένας άνθρωπος που βρισκόταν στην πρώτη γραμμή, παλεύοντας μέσα στα νερά για να βοηθήσει, δέχτηκε άγρια επίθεση από δέκα άτομα. Ξυλοκοπήθηκε βάναυσα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται τραυματισμένος στο νοσοκομείο.
Καμία ευθύνη δεν πρέπει να αναλογιστεί σε έναν εργαζόμενο -χειριστή μηχανήματος. Έναν άνθρωπο που προσπαθεί καθημερινά να κάνει τη δουλειά του, να εξασφαλίσει το μεροκάματο και να στηρίξει την οικογένειά του, και βρέθηκε στο στόχαστρο εκεί που προσέφερε.
Όταν καταστρέφονται περιουσίες και σπίτια, δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις.
Όμως η βία, η αδικία και η επίθεση απέναντι σε έναν άνθρωπο που υπηρετεί το κοινό καλό δεν μπορεί και δεν πρέπει να περάσουν σιωπηλά.
Εύχομαι ολόψυχα περαστικά και ταχεία ανάρρωση στον συνάδελφο. Είμαστε όλοι στο πλευρό του και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ ξανά να βιώσει κανένας εργαζόμενος τέτοια αναίτια βία. Καλή δύναμη στους συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές στις επιχειρήσεις ή περιουσίες τους».
Νιώθω οργή και βαθιά θλίψη!Την ώρα που η πόλη μας δοκιμαζόταν από τη σφοδρή βροχόπτωση και τα πλημμυρικά φαινόμενα,…
Posted by Χρήστος Βούρβαχης on Thursday, October 23, 2025












