Ελλάδα

Σαράντα εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελλάδα από την Ελβετία μαζί με «συγχαρητήρια» για τη διαχεί…

metanastevtiko

Σαράντα εκατομμύρια ελβετικά φράγκα στην Ελλάδα από την Ελβετία μαζί με «συγχαρητήρια» για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Με την υπουργό Δικαιοσύνης και Αστυνόμευσης της Ελβετίας, Ελίζαμπεθ Μπομ Σνάιντερ συναντήθηκε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης πριν την παρουσίαση προγράμματος για το οποίο θα συνεργαστούν η κυβέρνηση της Ελβετίας, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και η ΜΚΟ Solidarity Now.

Ο κ. Καιρίδης, αφού ευχαρίστησε την Ελβετίδα υπουργό για τη στήριξη που παρέχει προς την Ελλάδα η κυβέρνηση της Ελβετίας στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού μέσω ενός ειδικού χρηματοδοτικού προγράμματος ύψους 40 εκατ. ελβετικών φράγκων, την ενημέρωσε αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις στο ζήτημα αυτό, με δεδομένη και την πρόσφατη κρίση στη Μέση Ανατολή.

Το πρόγραμμα αυτό είναι μέρος της ευρύτερης συνεργασίας της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δυο πρώτες δράσεις του προγράμματος αφορούν α) τη χρηματοδότηση δομών επείγουσας φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων καθώς και τη συνέχιση της λειτουργίας 240 θέσεων φιλοξενίας στην ενδοχώρα, και β) τη χρηματοδότηση μέχρι το 2026 του κέντρου ένταξης προσφύγων (AthensSolidarityCenter) που λειτουργεί η SolidarityNow στο παλαιό Φρουραρχείο, που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.

Από την πλευρά της, η κ. Μπομ Σνάιντερ συνεχάρη τον κ. υπουργό για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται το μεταναστευτικό πρόβλημα, υπογραμμίζοντας ότι τα τελευταία χρόνια, η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει, στα μάτια της ελβετικής κοινωνίας, προς το πολύ θετικότερο σχετικά με το ζήτημα αυτό.

Στη συνάντηση συμμετείχε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα, Στέφαν Έμερμαν, καθώς και ο γενικός γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής, Πάτροκλος Γεωργιάδης.

To Top