Ο βρετανοαμερικανός συγγραφέας, Σάλμαν Ρούσντι, κάλεσε σήμερα την ακροδεξιά ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι, να είναι πιο ανεκτική στην κριτική, λέγοντας ότι θα πρέπει «να συμπεριφέρεται λιγότερο σαν παιδί και να ωριμάσει», σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Ο ινδικής καταγωγής συγγραφέας μιλούσε σε δημοσιογράφους στη διεθνή έκθεση βιβλίου του Τορίνο, όπου πρόκειται να εμφανιστεί αύριο στο πλευρό του ιταλού δημοσιογράφου, Ρομπέρτο ​​Σαβιάνο.

Ο τελευταίος καταδικάστηκε τον Οκτώβριο από ιταλικό δικαστήριο σε πρόστιμο 1.000 ευρώ με αναστολή για δυσφήμιση της Μελόνι, επειδή της άσκησε κριτική για τις θέσεις της αναφορικά με τους μετανάστες.

Γνωστός για το διεθνές μπεστ σέλερ του, «Γόμορρα», για τη μαφία, ο Σαβιάνο ζει υπό αστυνομική προστασία λόγω απειλών από ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος στη γειτονική χώρα.

«Με ρίσκο να δεχθώ και εγώ μήνυση από τη Μελόνι, λέω ότι οι πολιτικοί πρέπει να είναι περισσότερο σκληρόπετσοι, γιατί ένας πολιτικός σήμερα, εκτός από μεγάλη δυνάμη, έχει και μεγάλη εξουσία», τόνισε ο Ρούσντι, όταν ερωτήθηκε για αυτό το θέμα.

«Ως εκ τούτου, είναι φυσιολογικό για κάποιους ανθρώπους να μιλούν άμεσα, ακόμη και άσχημα, χρησιμοποιώντας μια κακή λέξη, όπως αυτή που χρησιμοποίησε ο Ρομπέρτο», τόνισε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ansa». «Θα συμβούλευα αυτή την κυρία να συμπεριφέρεται λιγότερο σαν παιδί και να ωριμάσει», πρόσθεσε αναφερόμενος στη Μελόνι.

Ο Σαβιάνο αποκάλεσε τη Μελόνι «μπάσταρδη» στην κρατική τηλεόραση τον Δεκέμβριο του 2020, όταν η ακροδεξιά πρωθυπουργός ήταν ακόμα στην αντιπολίτευση.

Σάλμαν Ρούσντι για Τζόρτζια Μελόνι: Nα συμπεριφέρεται λιγότερο σαν παιδί και να ωριμάσει 2

Η επίθεση με μαχαίρι

Ο Ρούσντι δέχθηκε, επίσης, απειλές για τη ζωή του από τότε που το μυθιστόρημά του, «Σατανικοί στίχοι», το 1988 κηρύχθηκε βλάσφημο από τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν, ο οποίος κάλεσε τους μουσουλμάνους σε όλο τον κόσμο να τον σκοτώσουν.

Ο συγγραφέας δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι τον Αύγουστο του 2022, κατά τη διάρκεια ενός συνεδρίου λογοτεχνίας στη Νέα Υόρκη, από έναν αμερικανό λιβανέζικης καταγωγής. Ο Ρούσντι τραυματίστηκε σοβαρά, χάνοντας το ένα του μάτι.

Ο βρετανοαμερικανός συγγραφέας βρίσκεται στο Τορίνο, για να προωθήσει το βιβλίο «Tο Μαχαίρι», όπου αναφέρεται στην επίθεση που παραλίγο να τον σκοτώσει.

Ένας γνωστός ιταλός ιστορικός, ο Λουτσιάνο Κανφόρα, δικάστηκε τον Απρίλιο για συκοφαντική δυσφήμιση της Μελόνι, η οποία είχε καταθέσει καταγγελία εναντίον του διανοούμενου, που την είχε αποκαλέσει «νεοναζί στην καρδιά».

Πηγή: ΑΠΕ