Πολιτική

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού

voulh 1

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις ψηφιακές πλατφόρμες διαμοιρασμού

Ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/514 του Συμβουλίου της 22ας Μαρτίου 2021 για την τροποποίηση της οδηγίας 2011/16/ΕΕ σχετικά με τη διοικητική συνεργασία στον τομέα της φορολογίας και άλλες διατάξεις για τη φορολογική διαδικασία, την κατάρτιση του κρατικού προϋπολογισμού και το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου».

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, της Ελληνικής Λύσης, της Νίκης, της Πλεύσης Ελευθερίας και της ΚΟ “Σπαρτιάτες”.

Δεκτές έγιναν, επίσης (κατά πλειοψηφία), η τροπολογία για την παράταση συμβάσεων στο πρόγραμμα Philos και τη δυνατότητα προσλήψεων σε υποστελεχωμένους ΟΤΑ καθώς και η τροπολογία για την παράταση συμβάσεων καθαριότητας στο υπουργείο Οικονομικών και τη ρύθμιση θεμάτων ΜΕΑ ΟΟΣΑ, και εταιρειών του ν. 4307/2014.

To Top