Σε εξέλιξη βρίσκεται η «εκρηκτική» κοινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, που αποτιμά το αποτέλεσμα των πρόσφατων Ευρωεκλογών, που έβαλε την ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη στη δίνη της αμφισβήτησης των κορυφαίων στελεχών του κόμματος.

Λαμβάνοντας τον λόγο μάλιστα, ένα εκ των πιο έμπειρων και ιστορικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Σκανδαλίδης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη τόνισε: «Πρόεδρε αν δεν μπορείς πάμε σε εκλογές»

Από τις έως τώρα τοποθετήσεις, μόνο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δημήτρης Μάντζος εμφανίστηκε να στηρίζει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ οι υπόλοιποι μεταξύ των οποίων η Μιλένα Αποστολάκη και Πάρις Κουκουλόπουλος έχουν θέσει, όπως και οι υπόλοιποι θέμα ηγεσίας.

Υπέρ της άμεσης προσφυγής στις κάλπες για ανάδειξη νέας ηγεσίας έχουν ταχθεί μεταξύ άλλων ο Θόδωρος Μαργαρίτης, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Πέτρος Ευθυμίου αλλά και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Από την πλευρά του ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει ακόμα «ανοίξει τα χαρτιά του».