Ελλάδα

Πώς σώθηκαν οι δύο ναύτες που έπεσαν από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά – «Κρατιόμουν από ένα κομμάτι…

nautes

Πώς σώθηκαν οι δύο ναύτες που έπεσαν από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά – «Κρατιόμουν από ένα κομμάτι σίδερο»

Δηλώσεις έκαναν τα μέλη του Λιμενικού που έσωσαν τους δύο ναύτες που έπεσαν από πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και περιέγραψαν τον τρόπο με τον οποίο έβγαλαν τους ανθρώπους από τη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, μίλησαν στο Live News και αναφέρθηκαν στο περιστατικό που έγινε το πρωί της Δευτέρας (26/9), όταν δύο ναυτικοί που έκαναν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα πλοίου που ήταν δεμένο, έπεσαν στο νερό από ύψος οκτώ μέτρων.

«Τον κλείδωσα εγώ με το πόδι ώστε να μπορέσει να ανέβει επάνω. Προσπάθησα να τον ηρεμήσω, του είπα “μη φοβάσαι, είμαι εγώ εδώ, στηρίξου πάνω μου όσο μπορείς”, του έδωσα οδηγίες να βάλει το σωσίβιό του», είπε το ένα μέλος του Λιμενικού.

Επίσης, σημείωσε ότι «αυτό που θα ήθελα να πω στα παιδιά είναι ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γιατί με έχουν κάνει δικό τους άνθρωπο, με έχουν βάλει στην οικογένειά τους, νιώθω πάρα πολύ συγκινημένη. Θεωρώ ότι δεν έκανα κάτι, πέρα από το καθήκον μου».

Ακόμη, το άλλο μέλος του Λιμενικού δήλωσε ότι «με το ένα χέρι κρατιόμουν από ένα κομμάτι σίδερο που βρήκα, το άλλο το είχα ελεύθερο. (…) Εκείνη την ώρα με ενδιέφερε ο άνθρωπος, τίποτε άλλο».

To Top