Ελλάδα

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Σαμοθράκη σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου

AP21228630128845

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Σαμοθράκη σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Έβρο και Σαμοθράκη σήμερα Σάββατο 19 Αυγούστου, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr).

Οι συγκεκριμένες περιοχές βρίσκονται στην κατηγορία κινδύνου 4. Παράλληλα, υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Σκύρο, Αργολίδα, Βοιωτία, Χαλκιδική, Καβάλα, Ροδόπη, περιοχές της Δυτικής Ελλάδα, Κορινθία, Φθιώτιδα, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη, Ιόνιο, Σποράδες, Θάσο και Λήμνο.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr)του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

To Top